Η Monsanto χάνει στην Ευρώπη

AgrothsΗ Monsanto θα σταματήσει την παραγωγή του Γενετικά Τροποποιημένου καλαμποκιού σε όλη την Ευρώπη με εξαίρεση την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Τσεχική Δημοκρατία.

Η αγροχημική (agrichemical) πολυεθνική δηλώνει ότι δεν θα δαπανήσει περισσότερα χρήματα για μελέτες, την ανάπτυξη, το μάρκετινγκ, τις δικαστικές υποθέσεις ή οτιδήποτε άλλο για να κάνει το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι αποδεκτό στην Ευρώπη.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο των σπόρων προς σπορά, η Monsanto, έχει προφανώς εγκαταλείψει την προσπάθεια για τη διάδοση των γενετικώς τροποποιημένων ποικιλιών φυτών στην Ευρώπη. Μια γερμανική έκθεση των μέσων ενημέρωσης αναφέρει ότι η εταιρεία θα τερματίσει κάθε άσκηση πίεσης για έγκριση.

Η γερμανική εφημερίδα “taz” ανέφερε την Παρασκευή ότι το μεγαθήριο της αμερικανικής γεωργίας, Monsanto, ανέστειλε κάποια σχέδια για καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων (ΓΤ) ποικιλιών φυτών στην Ευρώπη.

Ο εκπρόσωπος της Monsanto Europe, Brandon Mitchener, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν θα συμμετάσχει πλέον σε οποιαδήποτε άσκηση πίεσης όσον αφορά την καλλιέργεια τέτοιων φυτών στην ήπειρο, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή η εταιρεία δεν είναι πρόθυμη να υποβάλει αίτηση για έγκριση για οποιαδήποτε γενετικά τροποποιημένα φυτά της.

Διαβάστε: http://www.ir-d.dk/gmo-lose-europe-victory-for-environmental-organisations

www.dw.de via katohika.gr

η άποψη σας

x

Check Also

mploko

Καστοριά: Τα μπλόκα για αύριο Δευτέρα 8/2 και πρόσκληση σε γενική συνέλευση όλων των αγροτών

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στην Καστοριά και προσκαλούν σε γενική συνέλευση στο μπλόκο της Εγνατίας στον κόμβο του Άργους Ορεστικού την