Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Μία ακόμα μέρα πάλης για τη ζωή

Το www.adespoto.gr έχει αγκαλιάσει και υποστηρίξει την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4/4) που καθιερώθηκε από το 2011 μέσω μίας ομάδας του εξωτερικού.
Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων είναι πλέον μία μεγάλη μέρα  ευαισθητοποίησης μέσω καμπανιών, bazaar και ενημέρωσης  για τα αδέσποτα ζώα που φροντίζουν ζωόφιλοι και σωματεία.  Οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε και να βοηθάμε όσο μπορούμε  τα αδέσποτα ενώ ο καλύτερος τρόπος είναι να υιοθετήσουμε ένα.  Παράλληλα πρέπει να απαιτούμε από τις χώρες μας και τις αρμόδιες αρχές να τα αντιμετωπίζουν με ανθρώπινους τρόπους.
Δυστυχώς, η χρονιά του 2012 ήταν μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα καθώς η συνεχιζόμενη κρίση στη χώρα μας έχει κάνει θύματα και τα ζώα.
Καταφύγια χωρίς πόρους παλεύουν να φροντίσουν τα αδέσποτα χωρίς κρατική επιχορήγηση ενώ ιδιοκτήτες ζώων εγκαταλείπουν τα ζώα τους λόγω μετανάστευσης στο εξωτερικό. Νεογέννητα ζώα πετιούνται στα σκουπίδια καθώς κάποιοι δεν φροντίζουν ή αδυνατούν να στειρώσουν τα ζώα τους. Αλλοι τα εγκαταλείπουν δεμένα σε πάρκα, μαζί με τα μπολ τους και τα λουριά τους….
Οι δε κακοποιήσεις για ακόμα μία χρονιά βρίσκονται στο ζενίθ με εκατοντάδες περιστατικά κακοποιήσεων και ελάχιστες τιμωρίες, απογοητευτικές, παρά τον νόμο 4039/2012.
Παρόλαυτα, όλοι μας δεν το βάζουμε κάτω και πιστεύουμε στις φωτεινές εξαιρέσεις, ανθρώπους που υιοθέτησαν αδέσποτα ζώα, ακόμα και τυφλά ή δίποδα, όπως έχουμε δημοσιεύσει στο adespoto.gr, ανθρώπους που έγιναν εθελοντές, ανθρώπους που καταγγέλνουν κακοποιήσεις και ελπίζουμε ότι η χώρα μας θα βγει από το σκοτάδι και τα ζώα επίσης…

Τα ζώα δεν σας ζητάνε κάτι δύσκολο..Λίγο νερό, λίγο φαγητό, μία στείρωση αν μπορείτε…μα πάνω απ όλα λίγο ενδιαφέρον…Και ποτέ δεν ξέρεις…η τύχη του χαμογελά αν εσύ νοιαστείς.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων,
η ομάδα του adespoto.gr

Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ adespoto.gr για τις 4/4/12

Διαμοιράστε το άρθρο:

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*