Καστοριά

Καστοριά: «Με άριστα 10» για το 2016

Τον απολογισμό για το 2016 έκανε η εβδομαδιαία στήλη «Με άριστα 10» της εφημερίδας ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, αναδεικνύοντας  τον φορέα ή το πρόσωπο που δέχτηκε μέσα από το έργο του τη μεγαλύτερη ή τη μικρότερη βαθμολογία, αναλόγως βέβαια με την προσπάθεια που κατέβαλε για την επίλυση των προβλημάτων και τη στήριξη συμπολιτών μας  που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.

 10 Τα περισσότερα 10 και συγκεκριμένα 4 φορές έλαβε το Ιερό Φιλόπτωχο Ταμείο του Αγίου Νικάνορος, το οποίο  όλη την χρονιά που πέρασε, με τις ευλογιές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ,  πραγματοποίησε κοινωνικές δράσεις με σκοπό τη στήριξη της τοπικής  μας  κοινωνίας. Πέρα όμως από αυτό  προέβει και σε πολλές δωρεές σε υπηρεσίες  και συλλόγους που είχαν ανάγκη. Επιπλέον το φιλόπτωχο ταμείο ήταν ο στυλοβάτης, τόσο υλικά όσο και ηθικά, πολλών συμπολιτών μας που πέρασαν το κατώφλι του ιερού ναού.

8  Τα περισσότερα 8 και συγκεκριμένα 10  φορές πήραν σύλλογοι της περιοχής  μας  που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσουν  στον νομό Καστοριάς  μία έντονη πολιτιστική δραστηριότητα, που σκοπό έχει τη διαμόρφωση ποιοτικών και δημιουργικών πολιτισμικών αξιών, την προβολή της λαϊκής παράδοσης, τέχνης και πολιτισμού, καθώς και την καλλιέργεια του πνευματικού, φιλανθρωπικού  και καλλιτεχνικού επιπέδου της περιοχής. Πρόκειται για μία οργανωμένη συλλογική προσπάθεια πολλών φορέων, με δυναμικό και ενεργητικό χαρακτήρα, με αδιάλειπτη πολιτιστική και καλλιτεχνική προσφορά στην κοινωνία του νομού Καστοριάς.

Ο Τα περισσότερα 0 και συγκεκριμένα για 4 φορές, πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, το οποίο  όλο το 2016  δε συνεδρίασε ποτέ με πνεύμα σύνεσης και ομόνοιας. Τόσο η  συμπολίτευση όσο και η αντιπολίτευση βρισκόταν σε κάθε συμβούλιο σε κατάσταση μάχης, με έντονους διαξιφισμούς, αντιπαραθέσεις και κοκορομαχίες, χωρίς να υπολογίζουν τους πολίτες που τους στήριξαν με τη ψήφο τους, ώστε να επιλύουν τα προβλήματα τους που συσσωρεύτηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

 

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

 

Back to top button