Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Τα πουλιά της λίμνης κινδυνεύουν

Αγαπητοί φίλοι…

Η χθεσινοβραδινή άπνοια σε συνδυασμό με τις πολικές θερμοκρασίες δημιούργησαν ένα στρώμα καθολικού παγετού στην λιμνη εγκλωβίζοντας αρκετά πουλιά και ιδιαίτερα κύκνους που βρισκόταν απομακρυσμένοι απο το κοπάδι τους .
Με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε σε δυσάρεστη θέση απεγκλωβίζοντας αρκετά πουλιά σε παραλίμνιες περιοχές .Ευτυχως για τα μικρότερα ειδη δεν υπήρξε ουσιαστικό πρόβλημα λογω της συνεχόμενης κίνησης που δημιουργείται απο τον μεγάλο αριθμό του σμήνους μεσα στο νερό .
Επίσης λογω δυσκολίας αλλα και αδυναμίας στην εύρεση τροφής σε ειδη που προσεγγίζουν τον αστικό ιστό, εχουμε ερθει σε επαφή ως  Εταιρία Προστασίας Περιβαλλοντος με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για να αναλάβει ο Δημος κάποια ποσότητα στη σίτιση των πουλιων με κατάλληλες ζωοτροφές .

Θα παρακαλούσαμε τους κατοίκους της περιοχής μας οταν αντιλαμβάνονται εγκλωβισμένα πουλιά απο τον παγετό να ειδοποιούν τους αρμόδιους φορείς ώστε να κινηθούν ανάλογα . Καλο θα ειναι οι πολίτες να αποφεύγουν το τάισμα των άγριων πτηνών με τροφές που χρησιμοποιούνται για ανθρώπινη κατανάλωση , η σύνθεση αυτών των τροφών ειναι Ακατάλληλη για τον οργανισμό των άγριων ζώων.

Τηλέφωνα :
ΕΠΠ Καστοριας 2467080200
Δημος Καστοριάς 2467351100
Δ/σης Δασών Καστ. 2467029477
Αντιπεριφέρεια Καστ. 2467350200
Αστυνομία Καστ. 100
Πυροσβεστική Υπ. 199

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Back to top button