ΓρεβενάΚαστοριά

Επιχειρήσεις από τα Γρεβενά και την Καστοριά που φιλοξενούν πρόσφυγες, απαντούν σε σχόλια της Γ. Ζεμπιλιάδου

Απάντηση στην επιστολή της κ. Γ. Ζεμπιλιάδου, μέσω facebook, με πολλούς αποδέκτες: «Όταν οι άλλοι πρωτοπορούν και εμείς μένουμε (σταθερά) στα λόγια…» στις 28/12/2016

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά βλέπουμε άτομα τα οποία είχαν ιδιαίτερη σχέση με το προγραμματισμό της περιφέρειας μας όσο αναφορά την ανάπτυξη, να κάνουνε σχόλια, απλά για να μείνουν στην επικαιρότητα χωρίς καμία πρόταση.

Δυστυχώς τα σχόλια της κυρίας Γ. Ζεμπιλιάδου σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού, στην μοναδική περιφέρεια της Ελλάδας που είναι μακριά από τα συνεχόμενα ρεκόρ ανόδου αφίξεων (κυρίως λόγο θάλασσας), έρχονται να αναδείξουν και να μας προβληματίσουν για την ικανότητα κάποιον ανθρώπων να διοικήσουν τον τόπο μας.

Η άτοπη και άκαιρη αναφορά της στο προσφυγικό και της διαμονής σε καταλύματα των Γρεβενών και της ευρύτερης περιοχής της δυτικής Μακεδονίας ΟΧΙ ΜΟΝΟ δεν ενοχλεί μιας και αποκλείει την δημιουργία hot spot στην περιφέρεια μας, αλλά, συμβάλει καθοριστικά στη διατήρηση και λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασία και συμβάλλοντας στο έπακρο στην τοπική οικονομία.

Η συμβολή της περιφέρειας και ιδιαίτερα του Περιφερειάρχη κυρίου Καρυπίδη είναι καθοριστική για την συγκεκριμένη οικονομική «ανάσα» στην περιοχή μας. Δυστυχώς η άναρχη αύξηση κλινών στην περιφέρεια μας και λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στην χώρα μας δημιούργησαν ένα τεράστιο πρόβλημα βιωσιμότητας τον ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

 Λόγω της προσφοράς στέγης στην δύσκολη στιγμή που βιώνουν συνάνθρωποι μας, η πληρότητα των υπολοίπων καταλυμάτων βιώνουν επίπεδα (προ κρίσης). Θα παρακαλούσαμε εάν κάποιος θέλει να κάνει την αυτοπροβολή του στις πλάτες ενός ολοκλήρου κλάδου, πρώτα να ενημερώνεται σωστά και δεύτερον αφού είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον να μπορεί να δίνει και λύσεις.

Μέχρι τότε θα παρακαλέσουμε να κάνει απλά την αυτοκριτική της αφήνοντας εμάς  να κοιτάξουμε την βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών μονάδων μας. Εάν θέλει να προσφέρει ας βοηθήσει πραγματικά τον περιφερειάρχη μας που ασχολείται με την ουσία των προβλημάτων και όχι με την προβολή του.

Με εκτίμηση

Για τις επιχειρήσεις που φιλοξενούν πρόσφυγες

Μιχαηλίδης Ιορδάνης

Οι συνυπογράφοντες την επιστολή ξενοδόχοι:

CASA CALDA

CASA LA MUNDI

DON CONSTANTINO

PINDOS PALACE

ΧΡΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΤΑΚΟΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΠΛΕΣΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΣΟΥΠΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

SAMARINA RESORT

VASILITSA RESORT

ΛΕΩΝΙΔΑΣ HOTEL

ΤΥΜΦΑΙΑ HOTEL

ΤΣΑΓΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΙΤΤΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΤΣΕΠΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΔΕΔΕΣ HOTEL

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

 

 

kozan.gr

 

Σχολιασμός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του WEST CHANELL

 

 

Back to top button