Καστοριά

Ξενοδόχοι Καστοριάς “εναντίον” μετεωρολόγων ενόψει χιονιά

Φουρτούνες φέρνει στους επιχειρηματίες του τουρισμού όχι ο χιονιάς, αλλά η υπερβολική ανάδειξη στα μέσα των ενδεχόμενων προβλημάτων, που ίσως προκύψουν από την κακοκαιρία. Το τριήμερο των φώτων είναι το τρίτο κατά σειρά εορταστικό και οι ξενοδόχοι των χειμερινών προορισμών αναμένουν πως και πως το κύμα επισκεπτών ώστε να «γράψουν» πληρότητες και έσοδα για να αντεπεξέλθουν στο κύμα φορολόγησης. Άλλωστε πλέον με την κάθετη πτώση του εσωτερικού τουρισμού, που από 3,16 δισ. ευρώ το 2008 έπεσαν στα 1,14 δισ. ευρώ, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια απωλειών.

Γι΄αυτό οι επιχειρηματίες του τουρισμού δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους για το κύμα «υπερπληροφόρησης» για τα καιρικά φαινόμενα που έχει παρατηρηθεί τελευταία.

Τονίζουν μάλιστα ότι θα πρέπει να επικρατήσει ψύχραιμη προσέγγιση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ώστε να μην «τρομάξουν» οι ταξιδιώτες από τις προγνώσεις των «μετεωρολόγων» (εντός κι εκτός εισαγωγικών).

Ήδη στην Καστοριά, όπου το τριήμερο των φώτων γίνεται κοσμοσυρροή λόγω της γιορτής του χειμερινού καρναβαλιού γνωστής ως “Ραγκουτσάρια” παρατηρείται μια τάση ακυρώσεων λόγω του αναμενόμενου ψύχους.

Οι ξενοδόχοι της περιοχής, μιλώντας στο Reporter.gr, συνιστούν ψυχραιμία και τονίζουν ότι κάθε χρόνο αυτήν την εποχή η περιοχή έχει χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς να επηρεάζεται η οδική σύνδεση ή η ζωή της πόλης. Σημειώνουν δε ότι όλοι γνωρίζουν ότι η Καστοριά είναι προορισμός με βαρύ καιρό, που όμως για όσους είναι σωστά προετοιμασμένοι και ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών δεν αποτελεί πρόβλημα.

Από ρεπορτάζ του Γιώργου Αλεξάκη στο reporter.gr

 

 

Back to top button