ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα Ραγκουτσάρια

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν στη διεξαγωγή του πατροπαράδοτου εθίμου «Καστοριανά Ραγκουτσάρια» 

Κανονιστική απόφαση για την εφαρμογή των απαιτούμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων του πατροπαράδοτου εθίμου «Καστοριανά Ραγκουτσάρια» που θα λάβει χώρα στις 6, 7 & 8 Ιανουαρίου 2017

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα επί των οδών Ιουστινιανού & Μητροπόλεως έως την πλατεία Ομονοίας.

Α) Για τις 6 & 7 Ιανουαρίου:

Από την πλατεία Δαβάκη έως την πλατεία Ομονοίας (οδός Μητροπόλεως) από τις 05:00 μμ έως το πέρας των εκδηλώσεων απαιτείται απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης επί της οδού Μητροπόλεως από τη συμβολή της με την οδό Διοικητηρίου έως και τη συμβολή της με την οδό Βαλαλά (πλατεία Ομονοίας) πλην Νοσοκομειακών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Η κίνηση των οχημάτων στην περιοχή θα γίνεται δια μέσου του κυκλικού κόμβου της πλατείας Δαβάκη από τις οδούς 3ης Σεπτεμβρίου και Θ. Κολοκοτρώνη προς Α. Κομνηνού και Ιουστινιανού.

Β) Για την ημέρα της παρέλασης (08-01-2017)

Από την πλατεία Μακεδονομάχων (συγκέντρωση καρναβαλιστών) έως την πλατεία Ομονοίας (πέρας εκδήλωσης) δια των οδών Ιουστινιανού και Μητροπόλεως από τις 02:00 μμ. έως το πέρας της εκδήλωσης απαιτείται απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης επί των οδών Ιουστινιανού και Μητροπόλεως από την πλατεία Μακεδονομάχων (συγκέντρωση καρναβαλιστών) έως την πλατεία Ομονοίας (πέρας εκδήλωσης), πλην Νοσοκομειακών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον απαγορεύεται η κυκλοφορία σε όλες τις οδούς που συμβάλουν με τις οδούς Ιουστινιανού και Μητροπόλεως:

  • Ορεστείων
  • Α. Κομνηνού
  • Θ. Κολοκοτρώνη
  • 3ης Σεπτεμβρίου
  • Βαλαλά
  • Ρ. Φεραίου καθώς και στην Πλατεία Αφ. Εμμανουήλ (περιοχή Ντολτσό)

Επίσης κατά το ίδιο χρονικό διάστημα καθορίζουμε την οδό Θωμαΐδος – Λιμπανίας – Μάνου διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορίας οχημάτων και απαγορεύουμε τη στάθμευση.

Όσον αφορά στην έξοδο από την Πόλη από την Περιοχή της Χλόης/Φουντουκλή, θα γίνει παράκαμψη της οδού Ορεστείων μέσω Καλλιθέας προς Σηματοδότη Γράμμου – Μ. Αλεξάνδρου.

Όπου απαιτούνται απαγορεύσεις / παρακάμψεις κυκλοφορίας θα τοποθετούνται κάγκελα ασφαλείας, πλαστικά στηθαία ή πλαστικοί κώνοι, θα γίνεται τοποθέτηση πινακίδας υποχρεωτικής πορείας προς τη νέα κατεύθυνση και θα υπάρχει σημαιοφόρος για την έγκαιρη προειδοποίηση των οδηγών επειδή τα συγκεκριμένα σημεία θα φορτιστούν κυκλοφοριακά.

 

 

 

 

Back to top button