Καστοριά

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες του Ανέστη Αγγελή για τα «Ραγκουτσάρια 2017»

Με μεγάλη συμμετοχή καρναβαλιστών, Καστοριανών αλλά και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε και φέτος το εορταστικό τριήμερο του Καστοριανού Καρναβαλιού «Ραγκουτσάρια» 2017. Η έναρξη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6/1/2017, στο Δημαρχείο Καστοριάς, από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και από Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής μας.

Συνολικά, τα μπουλούκια που συμμετείχαν τις δύο πρώτες ημέρες, στα Ραγκουτσάρια, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, παρά το κρύο και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν. Το γλέντι ξεκίνησε από τις γειτονιές της πόλης και κορυφώθηκε στην πλατεία Ομονοίας. Η πανηγυρική ατμόσφαιρα και η εύθυμη όψη της Καστοριάς, άφησαν μία μοναδική, ευχάριστη εικόνα σε όσους ταξίδεψαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, για να γνωρίσουν από κοντά το Καστοριανό Καρναβάλι.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η παραδοσιακή παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε χθες 8/1/2017, ημέρα της «Πατερίτσας», στην οποία έλαβαν μέρος συνολικά 36 ομάδες καρναβαλιστών, που αποτελούνταν από μαθητές των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς, μέλη Πολιτιστικών και άλλων Συλλόγων αλλά και ξεχωριστές παρέες από τις γειτονιές της πόλης.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής, εκφράζει την ικανοποίηση και τα θερμά συγχαρητήριά του, προς όλους τους συμμετέχοντες στην διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων του τριημέρου των Θεοφανίων και του Καστοριανού Καρναβαλιού «Ραγκουτσάρια» 2017. Ιδιαιτέρως, ευχαριστεί τα μπουλούκια των Καστοριανών Καρναβαλιστών, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και όλες τις παρέες για την συμμετοχή τους αλλά και τους εθελοντές που συνέδραμαν στην κατασκευή του καρναβαλιστικού διακόσμου και στην οργάνωση γενικότερα. Επίσης, τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Αντιδημάρχους Καστοριάς και την Δημοτική Κοινότητα Καστοριάς για την άψογη διοργάνωση.

Τέλος, συγχαίρει θερμά τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού & Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων κο Λάζαρο Ζήση, την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος – Καθαριότητας κα Μαλαματή Αντωνίου και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κο Παναγιώτη Δάγγα, που με ιδιαίτερη φροντίδα και αποτελεσματικότητα στα καθήκοντά τους και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, απέδειξαν ότι η συνεργασία οδηγεί στην επιτυχία.

Η Καστοριά απέδειξε ότι με ανιδιοτέλεια και κοινή προσπάθεια, μπορεί να τιμά την παράδοση και να έχει αισιόδοξο μέλλον.

 

 

Back to top button