«Ατζέντα» με 70 στόχους είχε η Πόλα Ρούπα

ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΘΝΟΣ»

Συνολικά 70 πρόσωπα και οργανισμούς είχε στοχοποιήσει το τρομοκρατικό δίκτυο της Πόλας Ρούπα. Στη «λίστα» περιλαμβάνονται θεσμικώς κορυφαίοι πολιτικοί, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και τραπεζίτες.

 Εβδομήντα πρόσωπα, εταιρείες και οργανισμούς είχε συνολικά στοχοποιήσει το τρομοκρατικό δίκτυο της Πόλας Ρούπα, όπως αποκάλυψαν οι δεκάδες χειρόγραφες σημειώσεις που εντοπίστηκαν στο «στρατηγείο» της συλληφθείσας στην Ηλιούπολη.Ανάμεσα στους στόχους των τρομοκρατών βρίσκονται 7 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα αλλά και διευθύνσεις 7 κτιρίων όπου στεγάζονται ευρωπαϊκές υπηρεσίες.

 Πρόκειται για πολιτικούς, οικονομικούς-επιχειρηματικούς και δικαστικούς παράγοντες της χώρας, για τους οποίους υπήρχαν συγκεντρωμένα στοιχεία (αναλυτικά σε ορισμένες περιπτώσεις), όπως διευθύνσεις και τηλεφωνικές συνδέσεις. Το «Εθνος» φέρνει στο φως της δημοσιότητας την απόρρητη λίστα που συνέταξαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, βάσει των σημειωματαρίων της Ρούπα. Σ’ αυτά υπήρχαν αναφορές στον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στους εξής τρεις πρώην πρωθυπουργούς: Γιώργο Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμο και Αντώνη Σαμαρά. Επιπλέον, αναφέρονταν τα ονόματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην υπουργού Εθνικής Οικονομίας Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Κατεχάκη χαρακτηρίζουν «σκόρπιες» τις σημειώσεις, οι οποίες επ’ ουδενί δεν αποτελούν καταστρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, έτοιμο να υλοποιηθεί. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως «είναι προφανές ότι τα στοιχεία λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και αξιολογούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ωστόσο, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν μια απλή καταγραφή ονομάτων πολιτικών προσώπων».

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», η Π. Ρούπα είχε συγκεντρώσει στοιχεία και για επιφανείς επιχειρηματίες και εφοπλιστές της χώρας, καθώς επίσης και για μεγάλες εταιρείες. Η λίστα «στόχων» φέρεται να είναι «ενημερωμένη» και διανθισμένη με λεπτομέρειες, ενώ επιμερίζεται σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη αφορά ονόματα εφοπλιστών, επιχειρηματιών, οικονομικών και ναυτιλιακών παραγόντων, προέδρων επιχειρηματικών ενώσεων, στελεχών ομίλων που μέσα από τη δραστηριότητά τους έχουν απασχολήσει λίγο ή πολύ τη δημοσιότητα και έχουν γίνει γνωστοί. Οπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., τα συγκεκριμένα πρόσωπα διαθέτουν ήδη φύλαξη.

Η δεύτερη κατηγορία των «στόχων» της Ρούπα αφορά τον τραπεζικό και κτηματομεσιτικό κλάδο, με αναφορές σε στελέχη μεγάλων ιδρυμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άτομα που είναι κατά κύριο λόγο άγνωστα στο ευρύ κοινό. Με δεδομένο πως εκτιμάται ότι οι πληροφορίες για τηλεφωνικές συνδέσεις και διευθύνσεις έχουν αντληθεί από ανοιχτές πηγές (δημοσιεύματα, Ιντερνετ, πόθεν έσχες), η καταγραφή των στοιχείων τραπεζικών στελεχών προκαλεί προβληματισμό στις Αρχές.

Λευτέρης Μπιντέλας

ethnos.gr

2 Σχόλια

  1. Την Ρουπα την άφησαν να φύγει, όπως και τον Μαζιωτη, 18 μήνες δε τους έφταναν για να κάνουν μια δίκη ! Φυσικά τους ξαναπιασαν και τους δύο τη σωστή στιγμή. Συν το ένα εκατομμύριο που κάποιοι εισεπραξαν. Όταν δίνεις μαύρο χρήμα σε ανώνυμους, δεν υπάρχει έλεγχος. Όταν μάλιστα έχεις και το αποτέλεσμα.
    Ρουπα, η τρομοκρατησα που υπνωτιζει τους δικαστές για να μην κάνουν τίποτα 18 μήνες, ώστε να αποδρασει σαν κυρία!

  2. Η Άποψη μου είναι γνωστή. Η Ελληνική Αστυνομία έχει μεγάλες ικανότητες. Δυστυχώς δέχεται πολιτικές παρεμβάσεις κατά καιρούς και φυσικά δε της δίνουν και την τεχνολογία.
    Αν εξαιρέσεις κάποιους, οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες.
    Όσο αφορά την Ελληνική Δικαιοσύνη, πρέπει να αποκτήσει υποδομές και επιτέλους οι δίκες να ξεκινούν πιο γρήγορα. Αν ήταν στο χέρι μου, θα τα έφτιαχνα. Χωρίς σωστή λειτουργία Αστυνομίας και Δικαιοσύνης, καμία κοινωνία δεν ευημερεί. Είναι αποδεδειγμένο. Είναι λυπηρό ότι όλα αυτά τα μνημόνια, δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό για τους δυο αυτούς τομείς.

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*