Φτιάχνουμε βήμα βήμα λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ (εικονες)

Λαχταριστές συνταγές σπιτικής κουζίνας που βγαίνουν εύκολα χάρις τα φωτογραφημένα στάδιά τους.

Υλικά για 6 άτομα

•    12 πλάκες λαζάνια
•    350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
•    4 φλιτζάνια του τσαγιού μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική
•    300 γρ. τριμμένα τυριά, κεφαλογραβιέρα και κασέρι, ανάμεικτα
•    2 αυγά
•    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
•    100 γρ. κρέμα γάλακτος
•    150 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
•    1 κρεμμύδι ξερό και 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
•    1 μελιτζάνα μικρή σε κυβάκια (ξεπικρισμένη για λίγο σε αλατόνερο)
•    1 καρότο τριμμένο
•    λίγη ζάχαρη
•    2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 ποτηράκι κρασί

ΒΗΜΑ 1: Ζεσταίνετε το λάδι σε μικρό κατσαρολάκι και σοτάρετε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τα δύο είδη κρεμμυδιών ψιλοκομμένα, το καρότο, τη μελιτζάνα και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε το σοτάρισμα 2’-3’. Σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε τα ντοματάκια, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό. Σιγοβράζετε 35’. Μοιράζετε την μπεσαμέλ σε δύο μέρη.

ΒΗΜΑ 2: Απλώνετε μικρή ποσότητα του ενός μέρους μπεσαμέλ σ’ ένα ορθογώνιο ταψάκι. Καλύπτετε την μπεσαμέλ με 4 πλάκες λαζάνια, τα αλείφετε με λίγη ακόμη μπεσαμέλ και μετά απλώνετε μια στρώση κιμά. Πασπαλίζετε με τυριά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

ΒΗΜΑ 3: Χτυπάτε το δεύτερο μισό της μπεσαμέλ με τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τα υπόλοιπα τυριά και το αλατοπίπερο. Την απλώνετε στην επιφάνεια του φαγητού. Ψήνετε για 40’ ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνετε 20’ να κρυώσει και κατόπιν σερβίρετε.

icookgreek.com

Διαμοιράστε το άρθρο:

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί Required fields are marked *

*