ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά – The MET Live: “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” του Charles Gounod

Ζωντανή μετάδοση σε HD από τη Νεα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς

Το βραβευμένο πρόγραμμα “TheMet:Livein HD, παρουσιάζει στην Met το Σάββατο 21 Ιανουαρίου,την όπερα Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Gounod, βασισμένη στο έργο του Shakespeare. Πρόκειται για μια παραγωγή της Met, την οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει στις συνεργαζόμενες αίθουσες του δικτύου του Ομίλου ANTENNA, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στις 19:55, στην Καστοριά στο ΤΕΙ. 

Η Damrau κάνει το ντεμπούτο της στον ρόλο της Ιουλιέτας στη νέα σκηνοθεσία του Bartlett Sher, υπό τη διεύθυνση του Gianandrea Noseda. Ο Elliot Madoreερμηνεύει τον Μερκούτιο και ο Mikhail Petrenkoτον Αδελφό Λαυρέντιο. Η σκηνοθεσία του Sher βασίζεται στην παραγωγή της LaScala, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2008.

Στην πασίγνωστη δραματική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας του Shakespeare βασίστηκε ο Gounod για να γράψει την ομώνυμη όπερα, ένα έργο το οποίο αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα του. Επηρεασμένος από τον γαλλικό ρομαντισμό, ο Gounod δίνει στην όπερα μεγαλύτερη έμφαση στην ιστορία των δυο εραστών, συγκριτικά με την πλοκή του θεατρικού έργου, χαρίζοντάς μας 4 αξέχαστα ντουέτα των πρωταγωνιστών και μια επιπλέον σκηνή επανένωσης στην τελευταία πράξη, η οποία δεν περιλαμβάνεται στο θεατρικό του Shakespeare.

Η παράσταση θα μεταδοθεί με ελληνικούς υπότιτλους, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς, από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς», η οποία στο διάλειμμα θα προσφέρει δωρεάν εδέσματα και κρασί.

Τιμές εισιτηρίων:

  • 15,00 € κανονικό εισιτήριο.
  • 10,00 € μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων και ΑΜΕΑ.
  • 7,5 € το άτομο (15,00 € για δύο άτομα) με το κουπόνι «1+1 της ΟΔΟΥ», του φύλλου 869, που θα κυκλοφορήσει την 19/1/2017, ισχύει για 20 διπλά εισιτήρια και είναι απαραίτητη η δήλωση ονοματεπώνυμου στη εφημερίδα (ΟΔΟΣ, Μητροπόλεως 4, β’ όροφος, τηλ. 2467029638, e-mail: [email protected]) η οποία θα καταρτίσει ονομαστικό εκπτωτικό κατάλογο.

Οι παραστάσεις από την ΜΕΤ μεταδίδονται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 2.000 αίθουσες,σε 70 χώρες παγκοσμίως. Από το ξεκίνημά του, τον Δεκέμβριο του 2006, έχει προβάλει ένα ευρύτατο φάσμα από κλασικά αριστουργήματα στη μεγάλη οθόνη, παρουσιάζοντας 100 απευθείας μεταδόσεις τις οποίες παρακολούθησαν περισσότερα από 19 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς» Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”) τηλ. 2467022292.

 

 

Back to top button