Καστοριά

Α. Αγγελής: «Το Αστυνομικό Μέγαρο θα γίνει και το διατηρητέο κτίριο θα ανακαινιστεί και δοθεί σε πολιτιστική χρήση»

Το θέμα της ανέγερσης του Αστυνομικού Μεγάρου, βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Το ιστορικό είναι ευρέως γνωστό, όπως επίσης και τα κωλύματα που αντιμετωπίζονται όλα αυτά τα χρόνια.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Μαζικής ενημέρωσης και  ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, στην οποία κατέστησε ξεκάθαρο ότι θα πραγματοποιηθεί κάθε δυνατή κίνηση όλων των εμπλεκόμενων και των αρμοδίων, έτσι ώστε και το Αστυνομικό Μέγαρο να ανεγερθεί, αλλά και να ανακαινιστεί το διατηρητέο κτίριο του στρατοπέδου Μαθιουδάκη και εν συνεχεία να δοθεί για πολιτιστική χρήση.

Ο κ. Αγγελής, χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την καθυστέρηση των δώδεκα ετών,  με το δεδομένο ότι δόθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου και τόνισε πως οι ευθύνες επιρρίπτονται στη γενικότερη δυσαρμονία που υπάρχει στο ελληνικό δημόσιο.

Σχολίασε δε, πως όταν είχε γίνει η αρχική μελέτη, δεν υπήρχε η πρόβλεψη της έγκρισης της οικοδομικής αδείας, κάτι που συνέβη το τελευταίο διάστημα «Δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να κρίνω το παρελθόν. Αυτό το οποίο με ενδιαφέρει τώρα, είναι να ανεγερθεί το Αστυνομικό Μέγαρο στην Καστοριά και παράλληλα να ανακαινιστεί το διατηρητέο και να παίξει το ρόλο του. Σε μια πόλη όπως η δικιά μας, με έντονο το τουριστικό ενδιαφέρον, δεν νοείται η υπάρχουσα Αστυνομική Διεύθυνση να μην πληροί τις προϋποθέσεις. Η όποια καθυστέρηση, μπορεί να οφείλεται σε χίλιους δύο παράγοντες, για τους οποίους δεν κρίνω σκόπιμο να αναφερθώ. Φυσικά, βλέπουμε να υπάρχει καθυστέρηση και σε άλλους τομείς, οι οποίοι δεν είναι της παρούσης. Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι πως θα πραγματοποιήσουμε κάθε δυνατή κίνηση προς το κοινό όφελος. Έτσι, θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση και όποια προβλήματα και εάν υπάρξουν θα τα ξεπεράσουμε».

Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος, εφόσον ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, σχολίασε τον “πόλεμο”  ο οποίος έχει ξεσπάσει μεταξύ της Βουλευτού  του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπίας Τελιγιορίδου και της Βουλευτού Ν.Δ. Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου, σχετικά με το ποιος ευθύνεται τελικά για την καθυστέρηση του έργου «Πάντοτε στην τοπική κοινωνία, προσφέρει η συνεννόηση και η συνένωση. Εγώ, ξεπερνάω τη λέξη “πόλεμος”, καθώς δεν θα ήταν προς όφελος κανενός. Το συμφέρον όλων των πολιτών, είναι εκείνο το οποίο μας ενδιαφέρει. Αυτό το οποίο με θλίβει, είναι πως υπάρχει καθυστέρηση και πως πολλές φορές διαπιστώνω τόσο εγώ ο ίδιος, όσο και οι δημότες μας πως εμφανίζεται ένα πρόσχημα. Όταν όμως υπάρχει η πολιτική βούληση και η διάθεση, είμαι βέβαιος πως μπορεί να ξεπεραστεί».

Χρύσα Κοσμίδου

orizontespress.gr

One Comment

Back to top button