Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Η Καστοριά κάτω από λευκά μάγια (γράφει και φωτογραφίζει η Ελένη Αλεξίου)

Η Καστοριά φόρεσε και πάλι το πέπλο που της πηγαίνει πιο πολύ. Αυτή η χρονιά είναι δική της! Μόλις μία εβδομάδα μετά από τον χιονιά που επισκέφτηκε πολλές από τις πόλεις της Ελλάδας και προς έκπληξη πολλών την όμορφη Θεσσαλονίκη… έκανε και πάλι την εμφάνισή του στην Καστοριά!

Η ώρα ήταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ όταν αποφάσισα να πάω μια βόλτα, να περπατήσω και να απολαύσω αυτόν τον υπέροχο (για τα αυτιά μου) θόρυβο… τα παπούτσια μου να πατούν στο έδαφος πιέζοντας το χιόνι και να μην ακούγεται τίποτε άλλο παρά μόνο αυτός ο ασυνήθιστος πολυαγαπημένος μου ήχος. Κατέβηκα τις σκάλες από το σπίτι μου, βγήκα έξω, χάζεψα λίγο το χιόνι κοιτώντας στο φως, και το γεγονός ότι έπεφτε τόσο πυκνό με γύρισε πίσω. Ανέβηκα να πάρω τη φωτογραφική μου μηχανή. Ξεκίνησα από τη νότια μεριά της λίμνης και το σκηνικό μου θύμισε ταινία μυστηρίου.

Η χιονόπτωση γινόταν όλο και πιο έντονη και ήταν ελάχιστοι οι άνθρωποι που συνάντησα στον δρόμο μου. Μόνο φωνές από παιδιά της γειτονιάς άκουγα που βγήκαν να παίξουν χιονοπόλεμο.

Τόσες μέρες δίπλα στο σπίτι μου και δεν έτυχε να μπω. Απόψε όμως με τράβηξε το χωριό του Άη Βασίλη. Κινούμενη ανάμεσα στα παιχνίδια του παιδικού Λούνα παρκ, ένιωσα σα να έπαιζα σε ταινία τρόμου.


Συνέχισα στην άλλη μεριά της λίμνης, εκείνης που οδηγεί στο Ναυτικό Όμιλο. Προς τα εκεί το κρύο ήταν πιο τσουχτερό. Πάντα υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας με την υπόλοιπη πόλη για αυτό και η βόρεια παραλία, ιδιαίτερα τη μέρα, μοιάζει πολύ διαφορετική καθώς είναι τελείως παγωμένη…

Η ατμόσφαιρα βέβαια εξίσου μαγευτική και μυστηριώδης. Αναρωτιέμαι πώς μια πόλη μπορεί να φοράει κάθε φορά τα πιο κατάλληλα «ρούχα» ώστε να σε εντυπωσιάζει οποιαδήποτε εποχή. Προσωπικά πάντως θεωρώ ότι όταν χιονίζει το χειμώνα, μεταμορφώνεται σε πραγματική πριγκίπισσα!


Η Ελένη Αλεξίου 

Κατάγεται από την Καστοριά και ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός έχει γυρίσει και έχει ζήσει σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Οι σπουδές της είναι στη Διατροφή και την Άσκηση ενώ τώρα βρίσκεται στο 3ο έτος της Σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ. Λατρεύει τη φύση, τα ταξίδια, τη φωτογραφία ενώ αγαπημένες της δραστηριότητες είναι η ποδηλασία, το κολύμπι και το περπάτημα στο βουνό. Όνειρο ζωής είναι να ταξιδέψει ή και να ζήσει κάποιο διάστημα στη Νέα Ζηλανδία, την Ανατολική Αφρική και το Θιβέτ!

Instagram @elalexiou

Email: [email protected]

 

Δείτε όλο το άρθρο και τη μεγάλη σειρά φωτογραφιών στο parallaximag.gr

 

Back to top button