Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Άργος Ορεστικό: Εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για τους αδέσποτους σκύλους

 

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, στην προσπάθεια του να περιορίσει το φαινόμενο των αδέσποτων σκύλων (φαινόμενο το οποίο παρατηρείται σε μεγάλο βαθμό σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων), συμμετέχει στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την φιλοζωία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων (OIE – www.oie.int).

Στα πλαίσια της εκστρατειας αυτής, δεδομένου ότι η κυριότερη αιτία δημιουργίας και ανατροφοδότησης της δυσάρεστης αυτής αλλά και επικίνδυνης, πολλές φορές, κατάστασης, είναι η εγκατάλειψη των σκύλων από τους ιδιοκτήτες τους, ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενημερώνει τους πολίτες αναφορικά με το ισχύον νομικό καθεστώς για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, και με το ακόλουθο έντυπο υλικό το οποίο εκπονήθηκε από το Τμήμα Προστασίας των Ζώων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου, που περιγράφει συνοπτικά το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων καθώς και την εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών, πατήστε εδώ

Για να δείτε το Ενημερωτικό Φυλλάδιο που περιέχει οδηγίες για τους ιδιοκτήτες σκύλων,  πατήστε εδώ

Για να δείτε το Ερωτηματολόγιο που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν ν’ αποκτήσουν σκύλο, πατήστε εδώ

Δείτε τον Νόμο 4039/2012 για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, καθώς και την τροποποίηση του, Άρθρο 46 του Νόμου 4235/2014

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην υποχρεωτική σήμανση όλων των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, από τον ιδιοκτήτη του (άρθρο 4, παρ. 3α, του Ν. 4039/2012 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 46, παρ. 2β, του Ν. 4235/2014).

Η συνεργασία όλων είναι το κλειδί για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων σκύλων.

 

 

 

Back to top button