ΕλλάδαΦλώρινα

Η Αφροδίτη της… Φλώρινας από χιόνι (φωτογραφίες)

Ο Αλέξης Νικολαΐδης, φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, κατασκεύασε στην πιο παλιά και ιστορική συνοικία της πόλης, στις όχθες του Σακουλέβα, ένα αντίγραφο της «Αφροδίτης της Μήλου». Με μοναδικό υλικό το άφθονο χιόνι που έπεσε στην περιοχή, ο νεαρός καλλιτέχνης παρουσίασε την Αφροδίτη… της Φλώρινας.

Ο δευτεροετής φοιτητής από τη Βέροια χρειάστηκε αφράτο και καθαρό χιόνι αλλά και περίπου εννέα ώρες συνεχούς εργασίας, αφού ξεκίνησε στις εννέα το πρωί και ολοκλήρωσε το γλυπτό του στις επτά το βράδυ.

«Η ιδέα μου ήρθε τον τελευταίο διάστημα βλέποντας τις πολύ μεγάλες σε όγκο δημιουργίες καλλιτεχνών από χιόνι σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις του βορρά και αποφάσισα να κάνω κάτι στην Φλώρινα που όμως να προσαρμόζεται στα μέτρα και την αισθητική της πόλης» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ενθουσιασμένος που το έργο του άρεσε και κέρδισε τις εντυπώσεις του κόσμου.

«Είναι ένα άγαλμα στο ύψους μου και αποφάσισα να το φτιάξω δίπλα στο ποτάμι, στην περιοχή που διαθέτει ένα από τα πιο γραφικά σωζόμενα παραδοσιακά στοιχεία της πόλης» κατέληξε.

Ο νεαρός καλλιτέχνης αναφέρεται στα κίνητρα και στους βαθύτερους συμβολισμούς του έργου του: «η Αφροδίτη είναι η γυναίκα, είναι η λατρεμένη όλων ημών των αντρών, είναι η μορφή που έχει σαγηνέψει όλο τον κόσμο».

tvxs.gr

Back to top button