Ελλάδα

Το χειμωνιάτικο ρούχο που οι περισσότεροι ξεχνάμε να πλύνουμε

To ξεχνάμε όλοι μέσα σε τσάντες ή στην κρεμάστρα δίπλα στην πόρτα, το παίρνουμε σχεδόν παντού μαζί μας, αλλά αμελούμε να το πλύνουμε. Τι είναι;

Ολοι γνωρίζουν πως ότι φοριέται πλένεται. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που οι περισσότεροι ξεχνάνε να πλύνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μάλλινο, φλις, μακρόστενο, τριγωνικό. Όποιο στυλ και να έχουν, τα κασκόλ προσθέτουν στυλ σχεδόν σε όλες τις αμφιέσεις. Και παρόλο που μπορεί να τα φοράτε όλο τον χειμώνα, θυμάστε να τα πλένετε συχνά; Οι περισσότεροι δεν το κάνουν. Είναι, όμως, ο μόνος τρόπος να τα συντηρήσετε σωστά και να επιμηκύνετε τη ζωή τους.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές όταν πλένετε τα κασκόλ σας:

Αποφύγετε το πλυντήριο

Ακόμα και αν η ετικέτα στο κασκόλ λέει πως μπορείτε να το βάλετε στο πλυντήριο, προτιμήστε να το πλύνετε στο χέρι.

Χρησιμοποιήστε baby soap

Πάρτε μία λεκάνη ή χρησιμοποιήστε τον (καθαρό) νεροχύτη σας και γεμίστε τον με ζεστό νερό. Ρίξτε baby soap, κάντε αφρό και βάλτε μέσα το κασκόλ σας. Tο συγκεκριμένο σαπούνι είναι πολύ απαλό και δεν θα κάνει ζημιά στο ύφασμα. Σαπουνίστε απαλά για να μη χαλάσετε το ύφασμα. Ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Τυλίξτε με μια πετσέτα

Ακουμπήστε το κασκόλ σε μια πετσέτα και τυλίξτε την πετσέτα προσεκτικά. Η πετσέτα θα απορροφήσει αρκετή υγρασία και το κασκόλ σας θα στεγνώσει πιο γρήγορα. Ξετυλίξτε την πετσέτα και αφήστε το κασκόλ να στεγνώσει πάνω της. Αποφύγετε να το κρεμάσετε διότι θα τεντώσει το υλικό. Το στέγνωμα με την πετσέτα είναι πολύ σημαντικό για μάλλινα και τα κασμιρένια κασκόλ.

Άπλωμα

Αν το κασκόλ σας είναι βαμβακερό ή λινό μπορείτε να το απλώσετε και να το αφήσετε να στεγνώσει με τον αέρα. Αποφύγετε το στεγνωτήριο ρούχων.

Πλένετε το κασκόλ μια φορά το μήνα

Έτσι το ύφασμα θα είναι φρέσκο και τα βακτήρια… μακριά από το κασκόλ σας.

Πηγή: spirossoulis.com

Back to top button