ΕλλάδαΚαστοριά

Φύρερ 7 χρόνια (του Μάκη Τζίφρα)

Ο Φύρερ της Ευρώπης ξαναδήλωσε ότι η «Ελλάδα χωρίς την οικονομική βοήθεια των δισεκατομμυρίων θα ήταν χρεοκοπημένη εδώ και καιρό». Παρέλειψε να πει, όμως, ότι τα δισεκατομμύρια αυτά είχε η Ελλάδα δικαίωμα, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές συνθήκες, να τα δανείζεται από την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων διαρκώς και με σταθερό επιτόκιο, μάλιστα, χαμηλότερο αυτού που η χώρα του εν τέλει μας δάνεισε. Δικαίωμα είχε γιατί πρόσφερε, όπως και οι λοιπές χώρες της οικονομικής αυτής ένωσης, προς τους επενδυτές σε ομόλογά της τον δημόσιο πλούτο της ως εγγύηση για να δανείζεται από αυτούς. Δημόσιο πλούτο που, βάσει διεθνούς δικαίου και ευρωπαϊκών συνθηκών, αποτελεί δικαίωμα του κάθε λαού προς ανάπτυξή του. Γι’ αυτό προβλέφθηκε στη συνθήκη της Ε.Ε. να αξιοποιείται αυτός από τους λαούς, για να δανείζονται οι χώρες με έκδοση ομολόγων τους όσα χρήματα κάθε φορά χρειάζονται.

Προς αντιμετώπιση του προβλήματος, όμως, ότι τα επιτόκια δανεισμού της χώρας μας έπαψαν να αντιμετωπίζονται στην Αμερική ως σταθερά, ενώ η χώρα λόγω πλούτου της τουλάχιστον στην Ευρώπη παρέμενε φερέγγυα, ο φύρερ σε ένα Eurogroup του 2010 αποφάσισε την υπογραφή σύμβασης δανειακής διευκόλυνσης μεταξύ της χώρας μας και των άλλων 16 χωρών της ευρωζώνης, δεσμεύοντας όμως δι’ αυτής τον δημόσιο πλούτο μας-εγγύηση στους επενδυτές προς το δικό του κράτος και τα υπόλοιπα. Ξένες χώρες δηλαδή αποκτούσαν δικαίωμα επί του ελληνικού δημόσιου πλούτου! Με την παράνομη αυτή απόσπαση του δημόσιου πλούτου μας από τους επενδυτές και ως δικαίωμα ανάπτυξης από τον λαό μας προκάλεσε ύφεση! Έκτοτε ο ελληνικός λαός φτωχοποιήθηκε, σε βαθμό που ιστορικά δεν έχει ποτέ άλλοτε καταγραφεί παγκοσμίως εν καιρώ ειρήνης!

Ετσι ο Σόιμπλε έγινε «φύρερ» όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά όλης της Ευρώπης, καθώς διέλυσε δι’ αυτής της «παρανομίας» τη σύνολη ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, εγκαθιδρύοντας «δικτατορία ύφεσης» παντού. «Φύρερ», όμως, η πολιτική Ευρώπη δεν προβλέπετο να έχει! Ως πότε θα τον ανεχόμαστε;

 

 

 

6 Comments

  1. Ποιός έκλεισε τις τράπεζες ” ρε γαμώτο “;

    Δεν είναι σωστό από μία πρόταση να βγάζει κανείς συμπεράσματα για ένα κείμενο,όμως ,νομίζω, ότι και όλα όσα συνοδεύουν την πρόταση, στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουν,γιαυτό διορθώστε με αν αντιγράφω λάθος : ” με την παράνομη αυτή απόσπαση ( του Σόιμπλε ) του δημόσιου πλούτου μας από τους επανδυτές και ως δικαίωμα ανάπτυξης από το λαό μας προκάλεσε ύφεση ! ”

    Συμπέρασμα : Η καταστροφική ύφεση που βιώνουμε προκλήθηκε από τον Σόιμπλε και τους υπόλοιπους 16 της ευρωζώνης .
    Δεν είναι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας ,που προκάλεσε την παρέμβαση ( ποιά παρέμβαση ; εμείς οι ίδιοι δεν ζητήσαμε την παρέμβαση και τα δάνεια ; ) της ευρωζώνης ,αλλά η ευρωζώνη ( Σόιμπλε ) που προκάλεσε την ύφεση !
    Η ελληνική οικονομία ήταν καλή και τη χάλασαν οι Ξένοι !
    Δεν φταίμε εμείς ,αλλά φταίνε οι Ξένοι !
    Δεν φταίμε εμείς ,αλλά τα μνημόνια που μας χάλασαν και αφού βρίσκουμε μπόλικους αφελείς ,….σχίζουμε τα μνημόνια και παίρνουμε την εξουσία….
    Δόξα στους κατίγκους ! Δόξα και στις κατινίτσες !
    Δόξα στους μικρόνοες ;
    Δόξα και στους πονηρούς !….

    Όμως ” Ως πότε θα τον ανεχόμαστε ; ” ( τον Σόιμπλε )
    Εδώ ,νομίζω,αξίζει να υπενθυμίσουμε- να υπενθυμίσουμε ; είναι δυνατόν να το αγνοεί ; – στον κ. Μ.Τζίφρα ,ότι πριν λίγα χρόνια ο ίδιος ο Σόιμπλε πρότεινε στον Βενιζέλο να απαλλαγεί από τον ….Σόιμπλε και ο Σόιμπλε να απαλλαγεί από τη χώρα μας και να φύγουμε από το ευρώ : Τα γνωστά με την αερογέφυρα , το κλείσιμο των τρπεζών, τα 50 ευρώ την εβδομάδα που θα δικαιούμασταν κ.λπ. Προς τι λοιποόν η αδημονία να απαλλαγούμε από τον ” Φύρερ ” ;
    Αν δεν ήταν η υπευθυνότητα και ο πατριωτισμός των ΣαμαροΒενιζέλων να το αρνηθούν ,σήμερα εκτός όλων των άλλων , θα ήμασταν και με τα 50 ευρώ την εβδομάδα….

    Έχει κανείς την αίσθηση ,που τείνει να γίνει βεβαιότητα, ότι τη χαριστική βολή στην οικονομία ,την έδωσε το κλείσιμο των τραπεζών· και τις τράπεζες δεν τις έκλεισαν οι ΣαμαροΒενιζέλοι !
    Με την εννοια αυτή ,το ζητούμενο για να ανασάνουμε κάπως , ίσως δεν είναι να φύγουνε οι ” Φύρερ “, να φύγουνε οι Ξένοι, στην παρούσα τουλάχιστον συγκυρία .

    Το ζητούμενο είναι να φύγουνε αυτοί που έκλεισαν τις τράπεζες !
    Και αυτοί που έκλεισαν τις τράπεζες έχουν ονοματεπώνυμο ” ρε γαμώτο ” , που βροντοφώναξε και η δεύτερη- πρώτη ολυμπιονίκης μας….

  2. Είναι απίστευτο πόσο τελικά ενοχλεί κάποιους να γράφονται πράγματα κατά των Γερμανών και του Σόιμπλε!
    Δεν υπάρχουν πλέον ούτε καν προσχήματα. Εμείς οι άθλιοι φταίμε για όλα. Οι ξένοι είναι άγιοι και πασχίζουν αγωνιωδώς να …μας σώσουν! Κάθε μέρα μας σώζουν όλο και πιο πολύ!
    Συγχρόνως εντός των συνόρων εκείνοι που μας χαντάκωσαν υποσχόμενοι ότι θα μας σώσουν, ξαναβγαίνουν πάλι διαλαλώντας ότι ετοιμάζονται να μας ξανασώσουν! Ο τρώσας και ιάσεται!
    Και καλά, να τα λέει αυτά ένας Άδωνις ή ένας Κυριάκος που αδημονεί να γίνει πρωθυπουργός, έχει μια λογική και μια εξήγηση.
    Να τα λέει όμως ένας κοινός καθημερινός άνθρωπος με τη βεβαιότητα μάλιστα της αυθεντίας, αυτό είναι τουλάχιστον φαιδρό και προκαλεί τη θυμηδία! Οι πολιτικοί είναι βέβαιο ότι ξέρουν γιατί λένε ό,τι λένε, αλλά οι πολίτες όταν ενστερνίζονται τόσο πρόθυμα τέτοιες εξοργιστικές λογικές, πάει να πει ότι υπάρχει πρόβλημα.
    Καταφεύγοντας λοιπόν στο τέχνασμα της παρετυμολογίας σημειώνω ότι η λέξη “πρόβλημα” περιέχει τη λέξη …”βλήμα“!. Και, ως γνωστόν, όλα τα βλήματα είναι δεξιόστροφα!!!

  3. Ο Φ. Κουκουφίκας απαντά στον ανώνυμο καστοριανό πολίτη

    1)Δεν θα σωθείς ποτέ ,γιατί δεν θέλεις να σωθείς !

    2)Τελικά μπορείς να μας απαντίσεις ποιός έκλεισε τις τράπεζες ; ναι ή όχι.

    3)Επειδή είδα και ένα ” αρχαίο ” στο σημείωμά σου, σε φαντάζομαι δεινό γνώστη της αρχαίας μας γραμματείας, γιαυτό κλείνοντας σου απαντώ με ένα ” αρχαίο ” : ” έξεστι τοις Κλαζομενίοις ασχημονείν “…….

  4. Ο Φ.Κουκουφίκας απαντά στο ανώνυμο καστοριανό πολίτη (Νο 2 τελευταίο )

    Δεν θυμάμαι που ακριβώς το διάβαζα λίγο καιρό πρίν : Στα ” ΝΕΑ ” ; Στην ” Καθημερινή ” ; στο ” εχγειρίδιο ορθολογισμού “του Ν.Δήμου ; Δυστυχώς μου ξεφεύγει αυτή τη στιγμή, και επικαλούμαι τον σοσιαλιστικό σου…..ορθολογισμό και την σοσιαλιστική σου μεγαθυμία και ζητώ να μου το συγχωρήσεις και να μη το θεωρήσεις σαν έλλειψη επαρκούς τεκμηρίωσης του επιχειρήματος….αν και ” η περίπτωσή σου ” τεκμηριώνει το επιχείρημα ,οπότε μικρό το κακό.

    Διάβαζα λοιπόν : Από όλη τη χώρα μας δηλώνουν στην εφορία κάπου 20 χιλιάδες – ναι καλά διαβάζεις – 20 χιλιάδες αστρολόγοι το επάγγελμα. Αυτοί κάνουν φορολογική δήλωση. Έχουν δηλαδή έσοδα. Για να έχουν έσοδα, να μην έχει 30-40 πελάτες ο καθένας τους ; αυτοί επί είκοσι μας κάνουν 700- 800 χιλιάδες συμπετριώτες μας να καταφεύγουν 2-3 φορές το χρόνο,ίσως και πάρα πάνω , σε χαρτορίχτρες, καφετζούδες, μέντιουμ, Δωδεκαθεϊστές , Σώρες, ψεκαστήρες και δεν συμμαζεύεται .
    Προσωπικά , τυχαίνει να γνωρίζω και γιατρούς , οι οποίοι λένε ότι μας ψεκάζουν.
    Οι άνθρωποι είναι ψεκασμένοι !

    Τι το περίεργο λοιπόν , σε έναν τέτοιο λαό που είμαστε, να υπάρχουν και αρκετά αρκετοί , οι οποίοι να πιστεύουν ακράδαντα , ότι δεν χρωστάμε στους δανειστές ,αλλά μας χρωστάνε,ότι όταν δανίζεται κάποιος φταίει ο δανειστής του και όχι ο ίδιος…..

    Το κακό με σάνα φίλε μου ,είναι ότι δεν μας λες ποιός είσαι,ποιό είναι το όνομά σου, να έρθουμε – αρχίζουν και διαφαίνονται στον ορίζιντα τέτοιες ανάγκες – να δανεισθούμε από εσένα , γιατί στο οικονομικό στερέωμα λαμπιρίζεις σαν ο τέλειος ,ο ιδανικός δανειστής !
    Είναι βέβαιο ,ότι θα συνάψουμε το ποιο συμφέρον – ίσως και αγύριστο – δάνειο της ζωής μας !
    Αφού στη απαίτησή σου – ενδεχομένως τα σοσιαλιστικά σου ιδεώδη να μην έχουν καν τέτοια απαίτηση – να σου επιστρέψουμε τα δανεικά , θα σου απαντήσουμε προσπαθώντας να τη σκαπουλάρουμε ,ως εξής :
    Πήραμε – ξεπήραμε ,εμείς δεν έχουμε λεφτά τώρα· κι αν πήραμε τι φταίμε εμείς ; εσύ φταίς που μας τα έδοσες . Έ τσι είναι το σωστό. Έτσι καταλαβαίνουμε εμείς το λογικό · και μην επιμένεις άλλο , γιατί τότε θα σε κατηγορήσουμε και από πάνω, ότι επιδιώκεις να αλλοιώσεις ,να διαστρέψεις το αίσθημά μας , την ιδέα μας για τον ορθολογισμό !
    Τον ορθολογισμό του ψεκασμένου !….

    Με αυτή την έννοια λοιπόν , του διαστροφέα του ορθολογισμού, θέλω ξανά να σε αποχαιρετήσω με τα λόγια των Σπαρτιατών προς τους Κλαζομένιους ,τα οποία σου παρέθεσα στο προήγούμενο σημείωμα , και σε καμία περίπτωση με το τι συναίβει με τους Κλαζομένιους ,στο θέατρο της αρχαίας Σπάρτης .-

  5. Παρεπιδημούν ολόγυρα κάτι θλιβεροί δοκησίσοφοι, οι οποίοι βυθισμένοι στο τέλμα της ουτιδανής οντότητάς τους με εφαλτήριο μιαν ανερμάτιστη αμετροέπεια τρέφονται με καθημερινά φληναφήματα επί παντός του επιστητού και οι οποίοι αδιακρίτως (για σοβαρά ή αναλώσιμα θέματα, όλα στο ίδο χαρμάνι) επιδίδονται σε “κριτικές” με ύφος βαρυσήμαντο και περιεχόμενο οχετού, πάντοτε επιθετικά και αρνητικά, πάντοτε αφ’ υψηλού με αυτάρεσκη επίδειξη “πνεύματος” και πάντοτε με ετεροφωτιζόμενη επιχειρηματολογία μέσω επιδεικτικής επίκλησης λόγων μεγάλων ανδρών, λες και η ζωή δεν είναι χαρά, αλλά εφιάλτης, λες και έφτασε η συντέλεια του κόσμου κι εκείνοι είναι οι μοναδικοί λαμπτήρες μέσα στης πυκνής σκλαβιάς το χειροπιαστό σκοτάδι, για να μας καθευθύνουν στον ίσιο δρόμο!
    Η ημιμάθεια, η αρπακολλατζίδικη δηλαδή γνώση με περιστασιακά διαβάσματα από ‘δω κι από ‘κει, διαμορφώνει τέτοιους τύπους αβάσταχτης ελαφρότητας, οι οποίοι αγνοώντας το βαθύτερο δίδαγμα της αληθινής γνώσης, δηλαδή τη διαλλακτικότητα και τη μετριοφροσύνη, παιανίζουν με περηφάνια τις αντιδραστικές τους ιδέες, με μοναδικό σκοπό να αναδείξουν την αυθεντία της ασχετοσύνης τους (ανορθογραφίες, ασυνταξίες, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι). Γιαυτό και δε διστάζουν να εμφανίζονται “επώνυμα”, αφού μοναδική τους έγνοια είναι να διαφημίσουν την αφεντιά τους, λες κι έχει καμιά σημασία ΠΟΙΟΣ το λέει κάτι και όχι ΤΙ λέει!
    Έρρωσθε λοιπόν, Αβδηρίτες, Κλαζομένιοι και οι λοιποί συμπαρομαρτούντες του θλιβερού αυτού συρφετού…

Back to top button