Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριο

ΟΧΙ στην κατασκευή σταθμού διοδίων Αλιάκμονα από Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχους 

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε  σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου με την παρουσία και των τριών Δημάρχων της  Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς  με στόχο το συντονισμό δράσεων για την ανάσχεση της κατασκευής σταθμού διοδίων  στη θέση Αλιάκμονα, επί του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας οδού “Σιάτιστα-Ιεροπηγή-Κρυσταλλοπηγή”.
Με ομόφωνη απόφασή τους, Αντιπεριφερειάρχης και οι τρεις Δήμαρχοι, αντιτίθενται στην δημιουργία νέου σταθμού διοδίων στον Αλιάκμονα, πλέον του σταθμού που είχε προβλεφθεί αρχικώς στην Ιεροπηγή, καθώς η απόφαση αυτή πλήττει την Καστοριά αλλά και ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

Ένας νέος σταθμός διοδίων μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να επιφέρει για την περιοχή  μας καθώς  θα επιβαρύνει περαιτέρω το κόστος μετακίνησης προς τους γειτονικούς νομούς, θα αυξήσει το κόστος των εμπορευμάτων και θα μειώσει την τουριστική κίνηση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς έχει ήδη εισηγηθεί τη λήψη σχετικής απόφασης από το  Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, ενώ και από την πλευρά των Δημάρχων αναμένονται σχετικές αποφάσεις.

Back to top button