ΑγροτικάΕλλάδα

Μπλόκα αγροτών 2017: Άρχισαν οι κινητοποιήσεις – Δίωροι αποκλεισμοί Εθνικών Οδών

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ – «ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ» ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΠΛΟΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Με δίωρους αποκλεισμούς Εθνικών Οδών κάνουν «πρεμιέρα» στις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, διαμαρτυρόμενοι για τη φορολόγηση του επαγγέλματος, το ασφαλιστικό και το κόστος του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Με βάση το σχεδιασμό, από σήμερα Τρίτη 24 Ιανουαρίου έως και την Πέμπτη, από 17:00 έως και τις 19:00, θα κλείνει η Εθνική Οδός Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου.

 Στη συνέχεια, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης, «θα ληφθούν νέες αποφάσεις».

Επίσης, από τις 18:00 μέχρι τις 20:00, οι αγρότες του Τυρνάβου, προχωρούν σε αποκλεισμό της εθνικής Λάρισας – Κοζάνης, στον κόμβο του Αργυροπουλίου.

Επίσης, συγκέντρωση έχουν προγραμματίσει για σήμερα Τρίτη στη Φαλάνη και οι αγρότες της Λάρισας με κεντρικό θέμα συζήτησης την ανάπτυξη μπλόκου στον Πλατύκαμπο.

Την προσεχή Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, τις …μηχανές για κινητοποιήσεις ζεσταίνουν και οι αγρότες στην Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τα Φάρσαλα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα στηθεί και πάλι το μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας.
Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα 23/1, «πρεμιέρα» έκαναν οι αγρότες στη Βέροια, ξεκινώντας από τον κόμβο της Κουλούρας με κατεύθυνση προς το κέντρο της Βέροιας.

Επίσης, χθες, αγρότες και κτηνοτρόφοι έκλεισαν και τα δύο ρεύματα στην έξοδο της Ιόνιας Οδού στη θέση Άγιος Δημήτριος.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας, Βαγγέλης Μπέστας ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως το κλείσιμο του δρόμου είναι «επ΄ αόριστον», και πως το μπλόκο συμμετέχει στην πανελλαδική επιτροπή με την οποία βρίσκεται σε συντονισμό.

Σε μπλόκα προχώρησαν οι αγρότες και στη Ζάκυνθο. Oι αγρότες του νησιού άρχισαν τις κινητοποιήσεις τους από την περιοχή της Λούμπας

newsbomb.gr

Back to top button