Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Πόσους φοιτητές διεκδικει να εισαχθούν φέτος το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει το θέμα, με πρόταση απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ  Δ. Μακεδονίας, καθορίστηκε ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών στα τμήματα του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας για το ακαδ. έτος 2017-18. Μοναδική εξαίρεση τα τμήματα της ΣΔΟ, όπου θα επανεξεταστούν οι προτάσεις. Συγκεκριμένα, οι προτάσεις, έχουν ως εξής:

 

  
Οι προτάσεις που στάλθηκαν για τη ΣΔΟ, αλλά θα επανεξεταστούν, ήταν:
– Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής 400 φοιτητές,
– Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα την Κοζάνη 400 φοιτητές,
– Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα τα Γρεβενά για την Εισαγωγική κατεύθυνση Διοίκησης Επιχειρήσεων 370 φοιτητές
– Εισαγωγική κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας 160 φοιτητές
– -και τμήμα Διεθνούς Εμπορίου 100 φοιτητές
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, οι προτάσεις, με τους προαναφερόμενους αριθμούς φοιτητών, που στάλθηκαν για τα τμήματα της ΣΔΟ , κρίθηκαν, από μέλος της Συγκλήτου του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, ως υπερβολικές, με το σκεπτικό ότι δεν μπορούν να υποστηριχθούν με τις υπάρχουσες δυνατότητες των τμημάτων. Επίσης, όπως ειπώθηκε, τα νούμερα αυτά είναι πολύ υψηλοτέρα από τα νούμερα των αντίστοιχων τμημάτων άλλων ΤΕΙ.
Τελικά με πρόταση του Προέδρου του Ιδρύματος  κ. Ασημόπουλου, αποφασίστηκε να σταλθεί το θέμα εκ νέου στα τμήματα της ΣΔΟ ώστε να εκφράσουν τεκμηριωμένα  την άποψή τους σχετικά με τον αριθμό των εισακτέων φοιτητών στα τμήματα της ΣΔΟ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας για το ακαδ. έτος 2017-18 και στο πώς τα τμήματα μπορούν να ανταπεξέλθουν στον αριθμό που αιτήθηκαν.

Back to top button