Ελλάδα

Μην κάνετε ποτέ αυτό το λάθος όταν παραγγέλνετε κρασί έξω

Το κρασί μπορεί να απογειώσει ένα γεύμα, όσο και να καταναλωθεί ευχάριστα μόνο του. Όπως κι αν σας αρέσει να το απολαμβάνετε, το σημαντικό είναι να γνωρίζετε κάποια πράγματα γι’ αυτό, έτσι ώστε να κάνετε σωστές επιλογές και να μεγιστοποιήσετε τελικά την απόλαυσή σας.

Βρίσκεστε έξω με φίλους και θέλετε να απολαύσετε λίγο καλό κρασί. Για να μην σαμποτάρετε τη βραδιά λόγω… άγνοιας, φροντίστε να αποφύγετε τα παρακάτω και αφεθείτε στο μαγικό οινικό κόσμο του.

Μην προσπαθείτε να δείξετε ότι ξέρετε πολλά για το κρασί, αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ένας καλός σερβιτόρος είναι ανοιχτός στο να σας συμβουλέψει και να σας υποδείξει το καλύτερο κρασί για εσάς κι αν δεν του δώσετε την ευκαιρία, η επιλογή σας μπορεί να είναι ατυχής.

Μην φοβάστε τις ερωτήσεις. Σας εγγυόμαστε ότι ο σερβιτόρος ή ο σομελιέ δεν ακούει πρώτη φορά από εσάς την ερώτηση «τι σημαίνει κρασί με πλήρες σώμα (full-bodied)». Αρπάξτε την ευκαιρία και μάθετε κάτι καινούργιο από όλη αυτή την εμπειρία.

Μην μυρίζετε το φελλό. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, δεν πρόκειται να σας δείξει τίποτα για το κρασί που έχετε μπροστά σας.

Μην φοβάστε να προφέρετε λάθος ένα κρασί που θέλετε να δοκιμάσετε. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε, επίσης, λέξεις ή φράσεις που βρίσκουμε στις ετικέτες γαλλικών κρασιών και τι μπορεί να σημαίνουν.

Μην διστάσετε να αναφερθείτε στο οικονομικό του θέματος. Θέστε εσείς ένα όριοστο σερβιτόρο ή στο σομελιέ, έτσι ώστε να μην σας προτείνει μπουκάλι 200 ευρώ.

Μην κολλάτε σε αυτά που έχετε δοκιμάσει. Πειραματιστείτε, ανοίξτε τους ορίζοντές σας, περιγράψτε τα χαρακτηριστικά που σας αρέσουν, έτσι ώστε να βρείτε κάτι κοντινό στα γούστα σας και μπείτε με… τόλμη στον οινικό κόσμο, για να καταφέρετε να τον κατακτήσετε!

Μην ανησυχήσετε για τους λεκέδες από κρασί. Αν τύχει και σας πέσει λίγο κόκκινο κρασί στο τραπεζομάντιλό σας ή οπουδήποτε αλλού, υπάρχει τρόπος να το καθαρίσετε: απλώστε το τραπεζομάντιλο, στο σημείο του λεκέ, πάνω από ένα άδειο μπολ και με ένα στεγνό και καθαρό πανί πιέστε το λεκέ. Χύστε επάνω του λίγο κρύο νερό κι έπειτα καλύψτε το λεκέ με αλάτι. Έπειτα ρίξτε του ζεστό νερό και αφήστε μέχρι να φύγει ο λεκές. Αν δεν φύγει, ρίξτε του ξίδι κι έπειτα πλύντε το στο πλυντήριο, όπως κάνετε συνήθως.

Πηγή: travelstyle 

Back to top button