Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

“Στο Μανιάκοι” ή “στους Μανιάκους”

Στην Καστοριά υπάρχει ένα χωριό που λέγεται ‘Μανιάκοι’. Είναι πληθυντικός και όχι ενικός. ΟΙ ΜΑΝΙΑΚΟΙ και όχι ‘το Μανιάκι’ ή όπως αγραμματιστί το γράφουν μερικοί ‘το Μανιάκοι’. Ουδέτερο με κατάληξη -οι δεν έχει εφευρεθεί ακόμα. Μάθετε να συντάσσετε σωστά. Μένω ΣΤΟΥΣ Μανιάκους. Πήγα ΣΤΟΥΣ Μανιάκους. Μανιάκοι και ΟΧΙ Μανιακοί. Και Μανιάκι σκέτο δεν υπάρχει εδώ. Υπάρχει στην Πελοπόννησο, εκεί όπου έχασε από τον Ιμπραήμ ο Παπαφλέσσας.

Λεωνίδας Εκιντζόγλου

 

3 Comments

  1. Εγώ θα λέω ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΚΟΙ εννοώντας “στο χωριό Μανιάκοι” και άμα σας αρέσει, γιατί το άρθρο σας έχει περισσότερο χλεβαστικό και υποτιμιτικό τόνο προς εκείνους που δεν είναι από τη περιοχή παρά ενημερωτικό.

    Και για την υποστήριξη όσων το λένε λάθος από άγνοια και όχι από επιλογή, γιατί δε συνεχίζετε το άρθρο σας γράφοντας τι σημαίνει Μανιάκοι ; Γιατί απέκτησε ένα χωριό μία λέξη αρσενικού γένους και πληθυντικού αριθμού ; Υποτίθεται ότι είστε ένα τοπικό ειδησεογραφικό blog και πρέπει να προβάλετε αυτά για τα οποία νοιώθετε περήφανοι. Άρθρο με 6 γραμμές είναι προσβλητικό για όποιον θέλει να θεωρεί τον εαυτό του δημοσιογράφο και βάζει από κάτω και την υπογραφή του. Εκτός και αν το γράφει κάποιος εντελώς άσχετος φοιτητής του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας που σε αυτή τη περίπτωση όλη την ευθύνη την παίρνει ο αρχισυντάκτης της σελίδας (αν υπάρχει). Το άρθρο είναι σαν να έχει γραφτεί από έναν τοπικιστή άνθρωπο που έχει προσβληθεί τόσο πολύ που αποφάσισε να γράψει κάτι προς όλους όσους το προσέβαλαν για να ξεθυμάνει πρωινιάτικα…

    Και τέλος πρόταση για καλύτερη οργάνωση στην εμφάνιση των άρθρων :
    Η στήλη “Διαβάστε Επίσης” να μπει κάτω από τα σχόλια των αναγνωστών γιατί ακόμα και με ανάλυση 1600×900 οι επισκέπτες νομίζουν πως δεν υπάρχει κάτι άλλο σχετικό με το άρθρο και σταματούν μέχρι εκείνο το ύψος.

    1. Μπράβο μεγάλε, να λες επίσης στο Πεντάβρυσο, στο Μεσοποταμία, στο Αγία Άννα, στο Πολυκάρπη και όποιο άλλο χωριό θες, αφού τα ξέρεις τα σωστά εσύ γιατί να αλλάξεις, να αλλάξουν οι υπόλοιποι που τα κάνουν λάθος και το παίζουν γραμματιζούμενοι.

Back to top button