ΑγροτικάΕλλάδα

Η Ελλάδα κόβεται στα δύο – Ο χάρτης με τα αγροτικά μπλόκα

Περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να είναι φέτος τα αγροτικά μπλόκα στο νομό της Λάρισας, καθώς οι αγρότες θα αποκλείσουν πολλά σημεία του οδικού δικτύου, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στους διερχόμενους πολίτες.

Σήμερα, Πέμπτη, το μεσημέρι θα αρχίσει στον κόμβο της Νίκαιας, στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, η συγκέντρωση του κύριου όγκου των τρακτέρ υπό την πανελλαδική συντονιστική επιτροπή των μπλόκων. Εκεί θα βρεθούν επίσης μηχανήματα από την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τα Φάρσαλα.

Συντεταγμένοι στην ίδια γραμμή, είναι και αγρότες που έχουν ήδη στήσει μπλόκο στο δρόμο Λάρισας-Κοζάνης, καθώς και στο μπλόκο του Γερακαρίου, στο δρόμο Λάρισας-Αγιόκαμπου.

Την ίδια ώρα, οι έντονες διαφωνίες και το κλίμα διχασμού στους αγρότες που πέρυσι πρωταγωνίστησαν στο μπλόκο των Τεμπών, οδηγεί σε «αυτονόμηση» πολλών χωριών που αποφασίζουν να στήσουν τα δικά τους μπλόκα.

Έτσι, ήδη στη Μελούνα βρίσκεται μερίδα αγροτών από τη γύρω περιοχή, οι οποίοι πέρυσι ήταν στα Τέμπη, ενώ αγρότες από τα χωριά του άξονα Λάρισας-Τρικάλων ετοιμάζουν μπλόκο στο ύψος της διασταύρωσης της Ραχούλας.

Με τη σύσκεψη της Γαλήνης την ερχόμενη Παρασκευή να μη γεννά μεγάλες προσδοκίες για ενότητα, ο υπόλοιπος σχεδιασμός των αγροτών που πέρυσι συντάχθηκαν με το συντονιστικό των Τεμπών έχει ως εξής:

Από την επαρχία Τυρνάβου ενδεχομένως να ενισχύσουν το μπλόκο στη Μελούνα.

Στα Φάρσαλα οι αγρότες θα μείνουν με τα τρακτέρ παραταγμένα στην είσοδο της πόλης, στο δημοτικό στάδιο κι ανάλογα με τις δυνάμεις που θα συγκεντρωθούν θα αποφασίσουν το επόμενο βήμα.

Στα χωριά του δήμου Κιλελέρ προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου, εκτιμάται πως εντός του Σαββατοκύριακου τα τρακτέρ θα βρεθούν στον κόμβο Πλατυκάμπου στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες από το δήμο Τεμπών καθώς και δυνάμεις από της περιοχές της Λάρισας και του Τυρνάβου, προσανατολίζονται και σε ένα τρίτο μπλόκο πάνω στη νέα εθνική οδό, στο ύψος του κόμβου της Γυρτώνης.
Πηγή: onlarissa.gr

Back to top button