ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά – Όπερα: Met in HD «Ναμπούκο» του Βέρντι

Το βραβευμένο πρόγραμμα “TheMet: Livein HD” παρουσιάζει στην Met το κορυφαίο δράμα «ΝΑΜΠΟΥΚΟ» του Verdi. Η παράσταση παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό του “TheMet: Livein HD”, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει στην συνεργαζόμενη αίθουσα του δικτύου του Ομίλου Antenna,στο ΤΕΙ Καστοριάς,  το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 στις 19:55. 

Ο Μουσικός Διευθυντής της Met James Levine διευθύνει το πρώιμο δράμα του Verdi που εξελίσσεται στην Αρχαία Βαβυλώνα, με τον Plácido Domingo να προσθέτει έναν νέο ρόλο στο ρεπερτόριό του ως ο ομώνυμος χαρακτήρας. Η LiudmylaMonastyrska ερμηνεύει τον δυναμικό ρόλο της Αβιγαλής, της αποφασιστικής κόρης του Ναμπούκο με την JamieBarton ως Φενένα, τον RussellThomas ως Ισμαήλ και τον DmitriBelosselskiy ως Προφήτη Ζαχαρία, τον ρόλο με τον οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη Met το 2011.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του λυρικού αυτού αριστουργήματος, που καθιέρωσε τον 28χρονο Verdi ως κορυφαίο συνθέτη, έγινε στην Σκάλα του Μιλάνου το 1842. Πρόκειται για την ιστορία της πτώσης της Αρχαίας Ιερουσαλήμ στα χέρια του Βαβυλώνιου βασιλιά Ναβουχοδονόσορα (Ναμπούκο). Η μοναδική μελωδία του πασίγνωστου “Va, pensiero”, το οποίο ερμηνεύει ο Χορός των Εβραίων σκλάβων, ενέπνευσε στο Ιταλικό Έθνος τις προσδοκίες για απελευθέρωση και αποτελεί από τότε τον «Εθνικό ‘Ύμνο» των επαναστατών.

Οι παραστάσεις από την ΜΕΤ μεταδίδονται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 2.000 αίθουσες, σε 70 χώρες παγκοσμίως. Από το ξεκίνημά του, τον Δεκέμβριο του 2006, έχει προβάλει ένα ευρύτατο φάσμα από κλασικά αριστουργήματα στη μεγάλη οθόνη, παρουσιάζοντας 100 απευθείας μεταδόσεις τις οποίες παρακολούθησαν περισσότερα από 19 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο!

Η παράσταση θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένα, με ελληνικούς υπότιτλους, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς, από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς», η οποία στο διάλειμμα θα προσφέρει δωρεάν εδέσματα και κρασί.

Τιμές εισιτηρίων:

  • 15,00 € κανονικό εισιτήριο.
  • 10,00 € μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων και ΑΜΕΑ.
  • 7,5 € το άτομο (15,00 € για δύο άτομα) με το κουπόνι «1+1 της ΟΔΟΥ», του φύλλου 871, που θα κυκλοφορήσει την 02/02/2017 ισχύει για 10 διπλά εισιτήρια και είναι απαραίτητη η δήλωση ονοματεπώνυμου στη εφημερίδα (ΟΔΟΣ, Μητροπόλεως 4, β’ όροφος, τηλ. 2467029638, e-mail: [email protected]) η οποία θα καταρτίσει ονομαστικό εκπτωτικό κατάλογο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς»  Αθανασίου Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”) τηλ. 2467022292.

 

 

Back to top button