ΓούναΚαστοριά

Πωλείται το κτίριο του ΤΕΙ Καστοριάς;

O Καθηγητής του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας κ. Δημήτριος Ζησόπουλος καυτηριάζει τις τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις της Ε.ΔΗ.ΚΑ απο το ΤΕΙ στην Καστοριά.

Η πώληση των Κτιρίων της Καστοριάς να μην εκληφθεί σαν κλείσιμο του ΤΕΙ αλλά ακριβώς το αντίθετο. Δεν θα αφήσουμε διάφορους εικονικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς εν συμπαιγνία να εισπράξουν τα επιχείρια των παλιών τους συμφωνιών ερήμην του ΤΕΙ.

Αντίθετα θα πουλήσουμε τα κτίρια, θα τους δώσουμε τα αργύρια της προδοσίας, όχι 30 αλλά πάνω από εκατομμύριο ζητάνε και εμείς θα νοικιάσουμε ξανά την περιουσία μας από τον ιδιώτη-Τράπεζα που θα τα αγοράσει.
ΟΧΙ δεν ενεργούμε όπως αυτοί. Αυτοί μας διέθεσαν για διετία ενα κτίριο, οι επισκευές κόστισαν όσο ένα καινούργιο. Μας το πήραν, το έχουνε άδειο και ζητάνε να το αγοράσουμε για δεύτερη φορά.

Τα τελευταία έτη πολλά υπουργεία χρησιμοποιούν νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία για την διάβαση από την κρίση. Μέχρι ο περιφερειάρχης να εκδώσει mid-term notes για ανάπτυξη και διευθέτηση οικονομικών, εμείς θα προβούμε σε «Sales and lease back”. Θα διενεργηθεί  άμεση δημόσια κλήση για ορισμό συμβούλου για «πώληση κι επαναμίσθωση» των εγκαταστάσεων του ΤΕΙ στην Καστοριά. Ο Σύμβουλος θα αναλάβει όλες τις διαδικασίες και θα πληρωθεί από το τίμημα.

ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
(ανάλογα με τα ανωτέρω έχουν γίνει για πολλά σοβαρά δημόσια κτίρια στο πλαίσιο της πρόσφατης αποκρατικοποίησης, δεν το σκέφτηκα εγώ αλλά μέλος της Συγκλήτου, είναι εξαπλούστευση για δημοσιογραφική απόδοση που προσυπογράφω και υιοθετώ πλήρως.)

Ζησόπουλος Δημητριος

e-ptolemeos.gr

Back to top button