ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριάΚοζάνη

Γυναικείο Μπάσκετ ΕΚΑΣΔΥΜ: Λασσάνης – Άργος Ορεστικό 46-51 (ρεπορτάζ-βαθμολογία)

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η γυναικεία ομάδα του Άργους Ορεστικού, (έχοντας το απόλυτο στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της μέχρι στιγμής με 2/2), καθώς επιβλήθηκε του τοπικού και αξιόμαχου  Λασσάνη με το χαμηλό σκόρ 46-51.  Και οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά απο το ξεκίνημα του παιχνίδιου με τις γηπεδούχες να παίρνουν το προβάδισμα με 13-12 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Παρά  τα  πολλά χαμένα καλάθια και τις κακές επιστροφές στην άμυνα, η ομάδα του Άργους έμεινε κοντά στο σκορ και στην επόμενη περίοδο με το σκορ στο ημίχρονο να διαμορφώνεται στο 29-25.

Αλλαγή σκηνικού στο τρίτο δεκάλετο  με τις Αργείτισες να βγάζουν πολύ ένεργεια στο παρκέ και με όπλο την άμυνα που περιόρισε τα ατού των αντιπάλων κουράζοντάς τα (δέχτηκαν μόνο 6 πόντους στο δεκάλεπτο), αλλά και την ευστοχία απο την γραμμή του τριπόντου, οι φιλοξενούμενες πήραν το προβάδισμα στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με σκορ 35-40.

Με τις Αργείτισες πλέον να έχουν το πάνω χέρι στο σκορ και με ψυχραίμια στις επιλογές τους, ροκανίζοντας τον παράλληλα τον χρόνο, το σκηνικό δεν άλλαξε το τελευταίο δεκάλεπτο. Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχες πλησίασαν στο σκορ, όντας όμως και άστοχες στα κρίσιμα, οι ομαδά του Άργους κράτησε την διαφορά ως το τέλος, παίρνοντας ένα μεγάλο διπλό με το τελικό 46-51.

Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Άργους αντιμετωπίζει σε εκτός έδρας αναμέτρηση τον  αήττητο και μεγάλο φαβορί Απόλλωνα Πτολειμαϊδας σε ένα πολύ δύσκολο μάτς, το πρώτο για τον δεύτερο γύρο.

Διαιτητές: Παναγιωτίδης- Γλούφτσης

Δεκάλεπτα: 13-12,29-25, 35-40, 46-51

Φύλλο Αγώνος:

(Γεωργοπούλου-Καραγεωργίου) : Μουτζίκη Α. 4, Καραγεωργίου Β. 14(2), Κιτσίρη Μ. , Καραγεωργίου Μ. 1, Πατσιαρίκα Κ., Τερζοπούλου Ε., Πατσιαρίκα Δ. , Χασιώτη Μ., Παπακωνσταντίνου Α. 7, Αντωνιάδου Κ.14,  , Γεωργοπούλου Π. 11(3).

Βαθμολογία:

  1. Απόλλων Πτολεμαΐδας 10
  2. Κεραυνός Αγ. Γεωργίου 8
  3. ΑΣ. Άργος Ορεστικό 8
  4. ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας 7
  5. ΓΣΚ Λασσάνης 7
  6. Αίαντας Αμυνταίου 4

Επόμενη αγωνιστική:

ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας- Κεραυνός Αγ. Γεωργίου

Απόλλων Πτ. –ΑΣ. Άργος Ορεστικό

ΑΠΣ Αίαντας Αμυνταίου-ΓΣΚ Λασσάνης

 

 

Back to top button