Ελλάδα

Πεντανόστιμοι λαχανοντολμάδες

 

Υλικά
1 λάχανο 1 1/2 κιλό
750 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομ.
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 αυγά
1 κ.σ. φυτίνη
αλάτι, μαυροπίπερο, ελαιόλαδο
Ολα μαζί τα ζυμώνεις.

Εκτέλεση

Αφού πρώτα ζεματίσουμε το λάχανο 15΄λεπτά, σε αλατισμένο νερό [2κ.σ.αλάτι χοντρό] το αφήνουμε να κρυώσει και στο διάστημα αυτό ζυμώνουμε τα υλικά του κιμά,όλα μαζί σε μία λεκάνη.
Αφού κρυώσει το λάχανο, ανοίγουμε τα φύλλα, κόβουμε και πετάμε τα κοτσάνια. Τυλίγουμε ομοιόμορφα τα ντολμαδάκια και τα αραδιάζουμε στην κατσαρόλα, όπου έχουμε βάλει στον πάτο.

Ένα κρεμμύδι μικρό καθαρισμένο, ένα καρότο, 2 φύλλο σέλινο, μισό κ.γ. άνηθο.[Ολόκληρα τα βάζω] οχι κομμμένα
Σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ένα πιάτο και
Ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι , αλάτι,το νερό να σκεπάζει καλά το πιάτο, περίπου 8 φλ.τζαγιού.
Τα βράζω 45΄λεπτά ακριβώς.
Κλείνω την φωτιά και τα αυγοκόβω.
Η λεξη πεντανόστιμα είναι μικρή.
Δοκιμάστε τα

Αυγολέμονο
4 κρόκους
1 γεμάτη κ.σ. κορν- φλάουρ [ μαγειρικής Γιώτης] χυμό απο 2 λεμόνια

καλή σας όρεξη
Μαρία

Back to top button