Καστοριά

ΝΟΔΕ Καστοριάς: Επικοινωνιακό Τέχνασμα του ΣΥΡΙΖΑ η μετεγκατάσταση Δημοσίων Υπηρεσιών στην ΕΔΗΚΑ

Η ΝΟΔΕ Καστοριάς ενημερώνει τους πολίτες της Καστοριάς που πλήττονται σφόδρα και από την κρίση του κλάδου της Γούνας ότι η συνέχεια της πρωτοβουλίας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

για εγκατάσταση δημοσίων υπηρεσιών στην Ε.ΔΗ.ΚΑ. ΑΕ αποδεικνύει περίτρανα για ακόμη μία φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόσημος με το ψέμα και ότι η σχετικά πρωτοβουλία είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα  για τους εξής λόγους:

  1. Στη μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου υποδεικνύονται περισσότερα από 10 κτίρια τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμα για την εγκατάσταση δημοσίων υπηρεσιών χωρίς κόστος και με συνοπτικές διαδικασίες.  Αποδεικνύεται ότι όλες οι προσπάθειες  γίνονται ΜΟΝΟ για να πάρουν το κτίριο της ΕΔΗΚΑ.
  2. Από το Φεβρουάριο του 2016 έχει ξεκινήσει η διαδικασία από τη Δ.Ο.Υ. Καστοριάς εκμίσθωσης νέου κτιρίου στην οποία μάλιστα έχει βρεθεί ο ανάδοχος –ιδιώτης ο οποίος έχει ολοκληρώσει τις εργασίες και στις αρχές του επόμενου μήνα υποδέχεται την εφορία. Όλα αυτά με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
  3. Η ΕΔΗΚΑ ΑΕ είναι ένα αυθαίρετο κτίριο χωρίς οικοδομική άδεια. Ό ίδιος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τόνισε κατά την προηγούμενη σύσκεψη φορέων ότι η εγκατάσταση των υπηρεσιών με τα δεδομένα μη ύπαρξης οικοδομικής άδειας είναι ΑΝΕΦΙΚΤΗ και ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ καθώς απαιτείται χρόνος για την έκδοση άδειας.
  4. Υφίσταται αναγκαιότητα για την εκπόνηση μελέτης όπως είχε συμφωνηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την καταλληλότητα του κτιρίου και τη δυνατότητα του κτιρίου να στεγάσει ή όχι υπηρεσίες.
  5. Αναρωτιόμαστε κάτω υπό ποιες πιέσεις και με ποια ανταλλάγματα έθεσαν την υπογραφή τους οι εκπρόσωποι των φορέων Γούνας όταν με δημόσιες τοποθετήσεις τους δήλωναν αναρμόδιοι ενώ αναρμόδιοι τοπικοί άρχοντες συγκαλούν συνεδρίαση για παραχώρηση του κτιρίου της Ε.ΔΗ.ΚΑ ΑΕ διεκπεραιώνοντας ρόλους αγνοώντας τις συνέπειες των πράξεων τους.
  6. Ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται για την παραχώρηση του κτιρίου του πρώην Κέντρου Ελληνικής Γούνας  για τον κλάδο της Γουνοποιίας. Διευκρινίζουμε ότι δεν υπάρχει καμία δωρεάν παραχώρηση αντιθέτως υφίσταται υψηλότατο τίμημα ενοικίασης στο ΕΤΑΔ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ για ακόμη μία φορά τους πολίτες της Καστοριάς ενώ γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι μάταιη.

Αν πραγματικά θέλανε το καλό του τόπου θα άρχιζαν από κτίρια που δεν εμφανίζουν τα προβλήματα του κτιρίου της ΕΔΗΚΑ.

Συμβουλεύουμε το ΣΥΡΙΖΑ να ασχολείται με πραγματικά γεγονότα και όχι πυροτεχνήματα.

Για την ΝΟΔΕ Καστοριάς

Ο πρόεδρος

Στέργιος Αδάμ

 

Back to top button