Κρέπες με καπνιστό χοιρομέρι στο φούρνο

Υλικά συνταγής

  • Για τις κρέπες
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • ελάχιστο αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο και λίγο επιπλέον για το τηγάνισμα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
  • Για τη γέμιση
  • 10 φέτες καπνιστό χοιρομέρι
  • 350 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τις κρέπες: Αναμειγνύετε το αλεύρι με τα αυγά, το αλάτι, το γάλα και το νερό. Χτυπάτε το χυλό μέχρι να γίνει λείος και τον αφήνετε σκεπασμένο στο ψυγείο 2 ώρες. Αλείφετε με βούτυρο ένα μικρό τηγάνι διαμέτρου. 15 εκ. Το ζεσταίνετε και ρίχνετε 3-4 κουταλιές της σούπας χυλό. Το κουνάτε να απλωθεί ο χυλός και να καλύψει τον πάτο.
  2. Ψήνετε την κρέπα σε μέτρια φωτιά 2’-3’ μέχρις ότου αρχίσει να ξεκολλάει στις άκρες και γυρίζετε την κρέπα με σπάτουλα. Αφήνετε να ψηθεί 2’-3’ ακόμη και από την άλλη πλευρά και την «γλιστράτε» σε πιατέλα.
  3. Απλώνετε πάνω στις κρέπες από μία φέτα καπνιστό χοιρνό και τριμμένο τυρί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.Τυλίγετε τις κρέπες σε ρολό.
  4. Τοποθετείτε τις κρέπες σε ελαφρά βουτυρωμένο πυρέξ, περιχύνετε με κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί. Ψύνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 10′

icookgreek.com

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.