Άργος ΟρεστικόΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Τέλος τα ΥΠΕΡ Γρηγοριάδης, έρχονται τα ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Νέο εταιρικό σχήμα που θα λειτουργεί με τα εμπορικά σήματα της ΚΡΗΤΙΚΟΣ – Ποια είναι η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός και ποια η Γρηγοριάδης

Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως οι δύο αμιγώς ελληνικές εταιρείες προχώρησαν σε στρατηγική συνεργασία με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου σχήματος μέσω της συμμετοχής της Κρητικός στη μετοχική σύνθεση της Γρηγοριάδης. Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο αν η αλυσίδα Κρητικός αποκτά τον πλήρη έλεγχο της Γρηγοριάδης, ή αν η οικογένεια της τελευταίας διατηρεί μειοψηφικό πακέτο μετοχών.
Με βάση πάντως τις πληροφορίες που υπάρχουν, το νέο εταιρικό σχήμα θα λειτουργεί με τα εμπορικά σήματα της ΚΡΗΤΙΚΟΣ και θα εφαρμόζει το marketing plan, το κωδικολόγιο, την εμπορική, επικοινωνιακή και πιστωτική πολιτική της. Σήμερα οι δυο εταιρείες έχουν παρουσία σε 12 νομούς της χώρας, αριθμώντας 152 καταστήματα λιανικής πώλησης και ετήσιο κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 240 εκατ. ευρώ.

Η απάντηση των “μικρών” στην επέλαση των μεγάλων
Το συγκεκριμένο deal, έρχεται σε μια περίοδο όπου το εγχώριο λιανεμπόριο τροφίμων βρίσκεται μπροστά σε τεκτονικές αλλαγές και έχει δεχθεί, όπως άλλωστε και η οικονομία στο σύνολό της, ισχυρές πιέσεις από την πτώση της κατανάλωσης. Γίνεται δε σε μια περιοχή, αυτή της Βορείου Ελλάδος, η οποία παραμένει εν πολλοίς αχαρτογράφητη και κατακερματισμένη. Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη συμφωνία είναι ένα δείγμα γραφής απάντησης των “μικρών” στην επέλαση των μεγάλων. Εκτιμούν δε πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες κινήσεις συγκέντρωσης.

Ποια είναι η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός και ποια η Γρηγοριάδης
Η αλυσίδα Κρητικός, δημιούργησε το πρώτο μεγάλο κατάστημα της στην Αίγινα το 1983, ενώ σήμερα έχει super market σε Αργο-σαρωνικό, Αίγινα, Σπέτσες, Πόρο, Κρανίδι, Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη, Αττική, Εύβοια και στην Κορινθία. Το 2015 (σ.σ. τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 144,1 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 12,2% σε σχέση με το 2014 όπου είχε αγγίξει τα 128,5 εκατ. ευρώ. Τα μεικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 10,58% στα 33,35 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 19% στα 1,374 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία Μαγδαληνή Γρηγοριάδου & ΣΙΑ Ο.Ε. είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο του λιανικού εμπορίου από το 1989. Σήμερα έχει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων Super Markets στην Δυτική Μακεδονία. Ιδρυτές και ιδιοκτήτες της είναι οι αδελφοί Γρηγοριάδη.

capital.gr

 

Η επίσημη ανακοίνωση των δύο εταιρειών:

“ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ SUPER MARKET ΚΡΗΤΙΚΟΣ & ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ”

Τα super market ΚΡΗΤΙΚΟΣ και ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την έναρξη της μεταξύ τους συνεργασίας.

Η στρατηγική αυτή συνεργασία συνάφθηκε με σκοπό την δημιουργία ενός νέου ανταγωνιστικού σχήματος μέσω της συμμετοχής της ΚΡΗΤΙΚΟΣ στην μετοχική σύνθεση της ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ.

Το νέο Εταιρικό σχήμα θα λειτουργεί με τα εμπορικά σήματα της ΚΡΗΤΙΚΟΣ και θα εφαρμόζει το marketing plan, το κωδικολόγιο, την εμπορική, επικοινωνιακή και πιστωτική πολιτική της.

Τα super market ΚΡΗΤΙΚΟΣ είναι μέλος του ομίλου ΕΛΟΜΑΣ με 112 καταστήματα πώλησης και 4 κέντρα logistics. Έχουν παρουσία σε 7 νομούς της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας και απασχολούν 1300 εργαζομένους. Ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης την τελευταία πενταετία ανέρχεται σε 16,3% και η κερδοφορία της το ίδιο χρονικό διάστημα αυξήθηκε κατά 275%. Με συνεχόμενη ανοδική πορεία, η ΚΡΗΤΙΚΟΣ αυξάνει το μερίδιο της ενισχύοντας την θέση της στην Ελληνική αγορά, βρισκόμενη στο ΤOP 10 των μεγαλύτερων super market της χώρας.

Τα super market ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ μέλος του ομίλου ΕΛΟΜΑΣ δραστηριοποιούνται στους νομούς Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Γρεβενών και Καρδίτσας με 40 καταστήματα και 1 κέντρο logistics. Αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο super market στην Δυτική Μακεδονία, έχει στο δυναμικό της 500 εργαζομένους συμβάλλοντας σημαντικά στις τοπικές οικονομίες.

Μέσω του νέου σχήματος η ΚΡΗΤΙΚΟΣ εισέρχεται δυναμικά και στην Βόρεια Ελλάδα προσφέροντας την δυνατότητα στους πελάτες της, να λάβουν όλα τα οφέλη που θα προκύψουν από τις συνέργειες και την ενδυνάμωση των δύο εταιριών.

Με το νέο σχήμα, οι δύο Εταιρείες θα έχουν παρουσία σε 12 νομούς της χώρας, με 152 καταστήματα λιανικής πώλησης και με ετήσιο κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 240 εκατομμύρια ευρώ. Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, δύο αμιγώς Ελληνικές εταιρίες, συνεργάζονται και αναπτύσσονται δυναμικά, αποδεικνύοντας ότι με σωστούς χειρισμούς και έμφαση στην ποιοτική εξυπηρέτηση του πελάτη, μπορούν να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους των Δ.Σ. των Εταιρειών

ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ & ΥΠΕΡ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

 

Back to top button