Καστοριά

Καστοριά – ΣΥΡΙΖΑ: “Η ΝΟΔΕ θεωρεί τους καστοριανούς πολίτες UFO”

Δε μας λέει ότι την απόφαση για τα διόδια την πήρε ο Σαμαράς – Ξύπνησε μετά από 3 χρόνια και η κ. Αντωνίου που ψήφιζε  να κατασκευαστούν

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Παρά ταύτα εμείς καλοδεχόμαστε την θέση της ΝΟΔΕ Καστοριάς, που αποφάσισε μετά από 3 χρόνια να καταφερθεί κατά της απόφασης της κυβέρνησης Σαμαρά της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τα διόδια στον Αλιάκμονα. Στην ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ Καστοριάς επιμελώς δεν αναφέρει ποιος πήρε την απόφαση υπ. αρ. ΚΥΑ 6686 14-11-2014 για την δημιουργία των διοδίων στον Αλιάκμονα.

Ξύπνησαν μετά από 3 χρόνια και το πιο ωραίο της ιστορίας είναι ότι η κ. Αντωνίου που τα ψήφιζε να κατασκευαστούν τα διόδια, τώρα κατάλαβε ότι δεν πρέπει να γίνουν και κάνει ερωτήσεις στην Βουλή στις 31-1-2017, πάντα βέβαια μετά το δελτίο τύπου της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στις 27-1-2017 που αναφέρει πως πάγωσε και επανεξετάζεται η δημιουργία των διοδίων στον Αλιάκμονα.

Η αυτογελοιοποίηση είναι προσωπικό και αναφαίρετο δικαίωμα τους. Επειδή όμως προφανώς θεωρούνε τους πολίτες της Καστοριάς UFO , βγάζουν ανακοινώσεις για διαστημικά ταξίδια.

Να τους ενημερώσουμε λοιπόν ότι όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο, έχουν διαστημική υπηρεσία και δορυφόρους για εθνικούς – αμυντικούς σκοπούς. Η Τουρκία π.χ. έχει ήδη 3 αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί την ΝΟΔΕ και τον κ. Μητσοτάκη.

Το μόνο που τους απασχολεί είναι να καλύψουν τις δανειοδοτήσεις τους και την διαπλοκή μέσα από την συμφωνία ψεμάτων με τα συμφέροντα που υπηρετούν.

 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΚΑΣΤΡΟΙΑΣ:

Την  ώρα που έχουν εκτροχιαστεί όλοι οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών του νομού μας, αλλά και της περιφέρειας γενικότερα, από το πολικό ψύχος που έπληξε τον τόπο μας, την ώρα που η ανεργία έχει φτάσει στο ζενίθ, που το ατομικό εισοδημάτων Καστοριανών είναι το μικρότερο κατά κεφαλήν στην Ε.Ε., που οι νέες περικοπές των συντάξεων σφίγγουν τον βρόγχο στους συνταξιούχους, που ο αγροτικός κόσμος αδυνατεί να ξεκινήσει την καινούρια καλλιεργητική περίοδο, που τα λουκέτα αυξάνονται καθημερινά δημιουργώντας εικόνα μεταπολεμικής περιόδου, που οι μετακινήσεις κατοίκων έχουν περιοριστεί στις αναγκαστικές λόγω υγείας, μια και το σύστημα υγείας πλέει τα λοίσθια, η κυβέρνηση αποφάσισε να συρρικνώσει το εισόδημά μας με την τοποθέτηση και λειτουργία δύο σταθμών διοδίων σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων σε σημεία της περιφέρειάς μας.

Η σοβαρότητα του θέματος αποδεικνύεται από τη συνολική και συντονισμένη αντίδραση όλων των φορέων της περιοχής μας. Η Ν.Ο.Δ.Ε. Καστοριάς ενώνει τη φωνή της εκφράζοντας απερίφραστα την αντίθεσή της στη λειτουργία διοδίων στην περιοχή του Αλιάκμονα και του Βενέτικου που θα έχουν σοβαρή επίπτωση εκτός από τον εκτροχιασμό των οικονομικών των κατοίκων που μετακινούνται καθημερινά και όχι μόνο, στην τουριστική ανάπτυξη, στην τιμή των προϊόντων διαβίωσης που μεταφέρονται στην ακριτική –παραμεθόρια περιοχή μας, συνδυαζόμενη και με την αύξηση του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο.

Αντί λοιπόν να σχεδιάζουν λειτουργία διοδίων, που θα έχει όλες τις προαναφερόμενες συνέπειες, καλύτερα θα ήταν να εφαρμόσουν έστω κι ένα αναπτυξιακό μέτρο στην περιοχή μας, που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να μειώσουν την τιμή του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, για να ανασάνουν τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι πληττόμενοι αγρότες μας, να μειώσουν τους φορολογικούς συντελεστές που έχουν καθηλώσει τους ελεύθερους επαγγελματίες και την αγορά, να εκμεταλλευτούν επιτέλους τα ευρωπαϊκά κονδύλια που λιμνάζουν στα ευρωπαϊκά ταμεία, λόγω των ιδεολογικών αγκυλώσεων και των κομματικών τους δεσμεύσεων.

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι πλέον διόδια μπορούν να τοποθετήσουν στα διαστημικά ταξίδια που προγραμματίζει ο υπερυπουργός καναλάρχης με την παρέα του, ανοίγοντας τους ορίζοντες του Έλληνα πολίτη!!!

 

 

Back to top button