Καστοριά

Όταν ένα καράβι βουλιάζει επιπλέουν οι φελλοί (του Ζαχαρία Παύλου)

Στην Ελλάδα τού 2017 κυριαρχούν οι φελλοί. Θεωρείται κατόρθωμα το αυτονόητο. Ο καθένας κρίνεται από αυτά πού λέει και όχι από αυτά πού πράττει. Όποιος πιστεύει σε αξίες όπως πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, αξιοπρέπεια , διαφάνεια, αξιοκρατία, ελευθερία, αλληλεγγύη, είναι ή ακροδεξιός φασίστας, ή βλάκας. Όποιος αποδέχεται τα πάντα και λέει ναι σε όλα στην πατρίδα μας που έμεινε, στην ιστορία για τα μεγάλα ΟΧΙ είναι αρεστός. Όποιος τολμήσει να πει ΟΧΙ είναι γραφικός, ανόητος, και τελικά τρελλός. Όποιος προσπαθήσει να αλλάξει αυτό το σύστημα αλίμονο του.
Στην Ελλάδα τού 2017 οι πολιτικοί μας άλλα λένε, άλλα πιστεύουν, άλλα εννοούν και άλλα πράττουν. Δυστυχώς κανείς δεν τιμωρείται για τις ψεύτικες υποσχέσεις.
Όταν θα αρχίσουν να λογοδοτούν για τα ψεύτικα συμβόλαια πού κάνουν με τον ΛΑΟ με τα προεκλογικά τους προγράμματα, όπου βάζουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους, χωρίς να έχουν σήμερα καμία ποινική ευθύνη ενώ κάνουν τα εντελώς αντίθετα από αυτά πού έχουν δεσμευτεί, μόνο τότε μπορεί να ξανάρθει η ελπίδα. Αυτό πρέπει να απαιτήσει ο λαός και στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην κεντρική εξουσία.

Ζαχαρίας Παύλου

 

One Comment

  1. Όταν ένα καράβι βουλιάζει τα ποντίκια φεύγουν πρώτα αγαπητέ μου… τα τρωκτικά…
    Ο καπετάνιος και οι συν αυτώ δένονται στο τιμόνι και το καράβι πάει αύτανδρο ή σώζεται από την τρικυμία…
    Μην ξεχνάς ότι τη λιποταξία πολλοί αγάπησαν τον λιποτάκτη κανείς…

Back to top button