Καστοριά

Δήμος Καστοριάς: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (δικαιολογητικά)

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο keaprogram.gr, για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ) την Τετάρτη 1/2 από τις 12 το βράδυ.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους με την χρήση των κωδικών Taxisnet στους Δήμους ή στα ΚΕΠ.

Συγκεκριμένα, η Υποβολή Αίτησης για το πρόγραμμα μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά, είτε μέσω των Δήμων και των ΚΕΠ των Δήμων ή από τους αιτούντες απευθείας, συμπληρώνοντας την αίτηση που διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr. Η προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή και η αίτηση μπορεί να υποβληθεί καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος (ετήσια).

Όσον αφορά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, σε περίπτωση που το νοικοκυριό απαρτίζεται και από φιλοξενούμενα μέλη, η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά μόνο μέσω των Δήμων ή των Κ.Ε.Π. Οι μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά στους Δήμους. Η μονάδα που υποβάλλει την αίτηση είναι το νοικοκυριό, τουτέστιν, συμπληρώνεται ένα έντυπο αίτησης από όλα τα άτομα που διαβιούν κάτω από την ίδια στέγη. Απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστική υποβολή της αίτησης αποτελεί η συμπλήρωση όλων των υποχρεωτικών πεδίων της. Επιπλέον, οι αιτούντες δηλώνουν υποχρεωτικά στην αίτηση τα στοιχεία επικοινωνίας τους και συγκεκριμένα, διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και αριθμό κινητού τηλεφώνου. Η αίτηση υποβάλλεται από τον ενήλικο υπόχρεο υποβολής φορολογικής δήλωσης ή τον/την σύζυγο του υπόχρεου υποβολής φορολογικής δήλωσης εισοδήματος του νοικοκυριού. Σε περίπτωση που το νοικοκυριό απαρτίζεται και από φιλοξενούμενα άτομα ή φιλοξενούμενη οικογένεια, η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά από τον υπόχρεο υποβολής φορολογικής δήλωσης εισοδήματος ή τον/την σύζυγο του υπόχρεου υποβολής φορολογικής δήλωσης εισοδήματος της φιλοξενούσας μονάδας, για όλα τα μέλη του νοικοκυριού. Υποβολή της αίτησης απευθείας από τον αιτούντα:

Σε περίπτωση που νοικοκυριό περιλαμβάνει ενήλικα μέλη που υποβάλλουν φορολογική δήλωση ξεχωριστά από τον κύριο αιτούντα (π.χ. ζευγάρια που έχουν παντρευτεί πρόσφατα και που δεν ζούσαν μαζί κατά το διάστημα της τελευταίας φορολογικής δήλωσης) η αίτηση δεν μπορεί να υποβληθεί απευθείας από τον αιτούντα αλλά πρέπει να συμπληρωθεί αποκλειστικά στους δήμους ή στα ΚΕΠ.

Οι αλλοδαποί έρχονται υποχρεωτικά στον Δήμο να καταθέσουν αίτηση, προσκομίζοντας της άδεια παραμονής ή το έντυπο κατάθεσης για άδεια παραμονής.

Ο αιτών προσκομίζει στον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο του Δήμου διαμονής του ή των ΚΕΠ, υπογεγραμμένο από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού το έντυπο συναίνεσης, που βρίσκεται αναρτημένο στον διαδικτυακό ιστότοπο του προγράμματος (ή μπορεί να αναζητηθεί στους δήμους ή τα ΚΕΠ). Οι υπογραφές στο έντυπο συναίνεσης πρέπει να έχουν θεωρηθεί για το γνήσιο της υπογραφής. Με το έντυπο συναίνεσης τα μέλη του νοικοκυριού συναινούν στο σύνολο των διασταυρώσεων που θα πραγματοποιηθούν για την επιβεβαίωση των στοιχείων τους. Εάν η αίτηση αφορά και φιλοξενούμενους, το έντυπο συναίνεσης υπογράφεται υποχρεωτικά και από όλα τα ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη και στα αντίστοιχα πεδία του συμπληρώνονται υποχρεωτικά ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος του Δήμου ή του ΚΕΠ εκτυπώνει το έντυπο της αίτησης, στο οποίο έχουν προσυμπληρωθεί όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα από τις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων. Ο αιτών ελέγχει τα στοιχεία που έχουν προσυμπληρωθεί, διαφοροποιεί τα στοιχεία που θεωρεί ανακριβή και συμπληρώνει αυτά που λείπουν.

Σημειώνεται ότι τις πρώτες μέρες εφαρμογής του ΚΕΑ, παρατηρείται υπερφόρτωση του λειτουργικού συστήματος του προγράμματος υποβολής αιτήσεων σε όλη την Ελλάδα. Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών έως την πλήρη αποκατάστασή του, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Δικαιολογητικά για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης:

 1. Ε1
 2. Ταυτότητα (όλων των μελών)
 3. ΑΜΚΑ – ΑΦΜ (όλων των μελών)
 4. Πληροφορίες για το εισόδημα του τελευταίου εξαμήνου (όλων των μελών)
 5. Αριθμός Λογαριασμού (IBAN)
 6. Υπογεγραμμένο έντυπο συναίνεσης (με θεώρηση του γνησίου υπογραφής από όλα τα ενήλικα και φιλοξενούμενα άτομα)
 7. E-mail
 8. Αριθμός Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας
 9. Οι αλλοδαποί να έχουν κάρτα διαμονής σε ισχύ

 

3 Comments

 1. Αντί οι αριστερομπαχαλακηδες που απο λάθος της φύσης κυβερνάνε να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, δίνουν κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης!! Και εμείς που εργαζόμαστε, μας έχουν ξεσκίσει στους φόρους. Έχουν όμως γνώση οι φυλακές, θα εξαφανιστούν απο προσώπου γης.

  1. Αναπολώ τις παλιές καλές εποχές…
   Πως τα κατάφεραν μέσα σε δύο χρόνια να μετατρέψουν τον παράδεισο στον οποίο ζούσαμε σε κόλαση!!!! Μόλις δυο χρόνια πριν, όλοι ζήλευαν την Ελλάδα…. οι μέχρι τότε κυβερνήσεις εργάζονταν με απόλυτη διαφάνεια για το καλό και μόνο των πολιτών της χώρας μας! ένα καλοκουρδισμένο ρολόι το δημόσιο, με τους πολίτες να είναι τρισευτυχισμένοι… Κυβερνήσεις που πρωταρχικό τους μέλημα ήταν η πρόοδος της πατρίδας. Σε κανενός το μυαλό δεν περνούσε η ιδέα καν, πως μπορούσε να έρθει μια κυβέρνηση που τα σκάνδαλα (άγνωστη μέχρι τότε λέξη) θα διαδεχόταν το ένα το άλλο…
   Μόλις πριν δυο χρόνια η Ελλάδα πρωτοστατούσε στον τομέα της Υγείας, της Παιδείας, της κοινωνικής πολιτικής, σε…, σε… σε… …
   Και ήρθαν οι ”οι αριστερομπαχαλακηδες” και τα διέλυσαν όλα… μα όλα!!!! (φαντάσου: κάποιοι αναγκάστηκαν ακόμη και σπίτια στο Παρίσι να αγοράσουν για να γλυτώσουν από αυτούς)…
   ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;;;;; ΓΙΑ ΚΟΥΝΗΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΟΞΥΓΟΝΩΘΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΑΣ…..

 2. Θυμάμαι τα ασφυκτικά γεμάτα τελωνεία… γεμάτα από Γερμανούς, Γάλλους, Ιταλούς, ακόμη και Βρετανούς που κατέφθαναν στην Ελλάδα για να δουλέψουν στα εργοστάσιά μας, στις βιομηχανίες μας…. Ε ρε ωραία χρόνια!

Back to top button