Ελλάδα

Φαγητά για δίαιτα: Light επιλογές με λίγες θερμίδες

Θέλετε να προσέξετε το βάρος σας, αλλά δε μπορείτε να κάνετε δίαιτα με προγραμματισμένες μερίδες, ώρες και μέρες. Μη σκάτε. Υπάρχουν μερικά φαγητά για δίαιτα που σασ χορταίνουν χωρίς να σας δίνουν αμέτρητες θερμίδες.

Ας δούμε μερικά από αυτά:

 Πρώτα από όλα εντάξτε στη διατροφή σας φρούτα και λαχανικά,  όσπρια, λαδερά φαγητά, άπαχη πρωτεΐνη, λεμόνι, καρυκεύματα και μυρωδικά.

Άπαχη πρωτεΐνη όπως: ασπράδι αυγού, στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα, ψαρονέφρι, φέτα ψαριού, γαρίδες, ροδέλες καλαμαράκια μπορείτε να τρώτε άφοβα, αν δεν τη μαγειρεύετε με πάνω από 1 κουταλιά της σούπας λάδι.

Μπορείτε επισης να φάτε:
Σπανακόρυζο, που θα το μαγειρέψετε  με πολλά λαχανικά, όπως φρέκσο κρεμμυδάκι, και λιγότερο ρύζι. Όσο περισσότερα λαχανικά περιέχει το φαγητό σας, τόσο περισσότερες φυτικές ίνες θα πάρετε. Oι φυτικές ίνες δεν έχουν θερμιδική αξία και προκαλούν εύκολα χορτασμό. Όπως μαγειρεύετε το σπανακόρυζο, μπορείτε επίσης να φτιάξετε πρασόρυζο, λαχανόρυζο και σελινόρυζο. Δοκιμάστε τα κοκκινιστά με φρέσκια ντομάτα ή άσπρα με λεμόνι.

Φακές και φασολάκια επίσης, με μία κουταλιά της σούπας λάδι, δε θα σας δώσουν πάνω από 300 θερμιδες η μερίδα. Στην ίδια κατηγορία φαγητού ανήκουν οι μπάμιες, οι μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Tο ευτύχημα με αυτά τα φαγητά είναι ότι μαγειρεύονται με ποικιλία λαχανικών (κρεμμύδι, μαϊντανό, άνηθο, μάραθο, καρότο και ντομάτα).

Μπορείτε επίσης να καταφύγετε σε σούπες (χορτόσουπα) και σαλάτες.
Προτείνουμε να φτιάχνετε τις σουπες σας με λίγο πλιγούρι για να κερδίζετε από τις πρωτεΐνες του σιταριού. Aπό τα λαχανικά διαλέξτε για τη σούπα σας τα χαμηλότερα σε θερμίδες, και αυτά είναι όλα τα φυλλώδη λαχανικά (λάχανο, κουνουπίδι, μπρόκολο, σέλινο, πιπεριά, φρέσκα κρεμμυδάκια, μανιτάρια, σπανάκι, αντίδια, μαϊντανός, άνηθος κλπ.).

Mothersblogr.gr

Back to top button