Καστοριά

Μαρία Αντωνίου: “Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Αποκαταστήστε την αδικία που υπέστη η Καστοριά” (βίντεο)

Ομιλία της Μαρία Αντωνίου σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας: “Τα ζητήματα της παιδείας προϋποθέτουν προγραμματισμό,
ουσιαστικό διάλογο και ευρεία συναίνεση. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα”

Με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις», συνεχίστηκε σήμερα στη Βουλή η διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου, για το οποίο η Μαρία Αντωνίου είπε ότι “περιλαμβάνει ρυθμίσεις που μας βρίσκουν σύμφωνους, όπως αυτές για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας και για την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, περιλαμβάνει όμως, όπως και τα περισσότερα νομοσχέδια της Κυβέρνησης και φωτογραφικές διευθετήσεις. Ο τρόπος νομοθέτησης παραμένει δυστυχώς κακός και πρόχειρος. Χωρίς δημόσια διαβούλευση, επιλέγοντας κοινοβουλευτικές πρακτικές που δε τιμούν τη κυβέρνηση και δε επιδεικνύουν σεβασμό προς τον εκπαιδευτικό κόσμο”.

Η Μαρία Αντωνίου αναφερόμενη στα Άρθρα  που αφορούν την ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων και σχολών, κάλεσε τον υπουργό να μην έχει επιλεκτική ευαισθησία και να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον και για την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η τεράστια αδικία που υπήρξε με την κατάργηση του τμήματος της Αρχιτεκτονικής Μηχανικών. “Γνωρίζετε καλά ότι υπάρχουν έτοιμες κτιριακές υποδομές που κόστισαν στους Έλληνες φορολογουμένους εκατομμύρια Ευρώ, φροντίστε επιτέλους να τις αξιοποιήσετε, προχωρήστε στην επανίδρυση του τμήματος, που λανθασμένα καταργήθηκε”, υπογράμμισε.

Στη συνέχεια της ομιλίας της, πραγματοποίησε ειδική αναφορά στα θέματα της Έρευνας, τονίζοντας την ανάγκη σύνταξης των εσωτερικών κανονισμών και οργανισμών των ερευνητικών κέντρων, όπου μετά από δύο χρόνια δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες, λέγοντας μάλιστα πως “αυτή η ανακατωσούρα μάλλον σας βολεύει για να δίνετε χρηματοδότηση εκεί που θέλετε. Ή δε δουλεύετε εκεί στο Υπουργείο! Κάτι από τα δύο συμβαίνει! Γι΄αυτό δίνετε παράταση στην παράταση”.

Κλείνοντας την ομιλία της η Μαρία Αντωνίου, απευθυνόμενη στα κυβερνητικά έδρανα, εξεδήλωσε την θλίψη για τον τρόπο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετεί, την ανεπάρκεια και την ανικανότητα να υλοποιήσει το παραμικρό. “Θλίψη”, όπως είπε, “για την απαξίωση της περιφέρειας και την κατάργηση ερευνητικών υποδομών που θα βελτίωναν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφέρειας ώστε σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις να συμβάλλουν στην εθνική μας οικονομία. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα”.

 

One Comment

  1. Δυστυχώς για την διαπίστωσή σας κα Αντωνίου ελλάδα είναι μόνο η ΑΘΗΝΑ .Το διαπιστώνουμε καθημερινά με το κόστος του πετρελαίου 1 ευρώ.Καμιά σας δεν διαμαρτύρεται ούτε και η κα τελεγιωρίδου να μήν γίνεστε δυσάρεστες στους κυβερνώντες λες και ο νομός μας αποτελείται μόνον απο υψηλοεισοδηματίες εκλογές έρχονται και θα πράξουμε ανάλογα.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Back to top button