Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Τουλάχιστον 120 πενταετείς πυροσβέστες μονιμοποιούνται στην Δυτική Μακεδονία

Τουλάχιστον 120 από τους συνολικά 2076 πενταετής πυροσβέστες που πληρούν τα κριτήρια του νόμου, ο οποίος θεσμοθετήθηκε το 2011 για την πρόσληψη πενταετών πυροσβεστών, μονιμοποιούνται στην Δυτική Μακεδονία, όπως

τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος του Σωματείου Πενταετών Πυροσβεστών Δυτικής Μακεδονίας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Νίκος Καζαντσίδης.

Τόνισε πως απέναντι σε αναλήθειες και σπέκουλες που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες σε κεντρικό επίπεδο, η διαδικασία μονιμοποίησης προβλέφθηκε με την προκήρυξη των 4000 πενταετών πυροσβεστών πριν από μια πενταετία και η εμπλοκή και καθυστέρηση γραφειοκρατικού χαρακτήρα που παρουσιάστηκε αναμένεται να επιλυθεί μέχρι στις 19 Φεβρουαρίου, ύστερα και από σχετική δέσμευση του αρμόδιου για τα θέματα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τότσκας. Αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα, τότε όπως σημείωσε ο ίδιος, οι πενταετής πυροσβέστες θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ο κ. Καζαντσίδης διευκρίνισε πάντως ότι από τους συνολικά 4000 πυροσβέστες, οι 2076 πενταετής που μονιμοποιούνται μέχρι την επίλυση του θέματος τους λαμβάνουν άδεια, ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν κανονικά τα καθήκοντα τους. Κινητοποιήσεις και σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας προγραμματίζονται επίσης για τους 50 εποχικούς πυροσβέστες, που απο το 2001 καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

 

 

Back to top button