Καστοριά

Το ΜΑΣ ΤΕΙ Καστοριάς καταγγέλει τη ΔΑΠ

Starter Pack για να κάνεις πλάτες στους φασίστες: #DAPNDFK

Καταγγέλλουμε τη στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα, στις 3 Φεβρουαρίου, στη πρόταση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για τα όσα συνέβησαν στο Δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Την Τετάρτη 17 Γενάρη 2017 ομάδες Χρυσαυγιτών, με τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή Γιάννη Λαγό, συνοδεία μπράβων, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο με σκοπό την τρομοκρατία γονέων και δασκάλων. Όταν αυτοί δεν τους άφησαν να μπουν στο χώρο του σχολείου, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε βίαιες επιθέσεις με ξυλοδαρμούς και απειλές, οι οποίες συνεχίστηκαν λίγη ώρα μετά με ρατσιστικό παραλογισμό σχετικά με την υγεία των προσφύγων. Ευθύνες έχουν και οι  αστυνομικές δυνάμεις που ενώ βρίσκονταν μπροστά στο συμβάν, όχι μόνο δεν κατέβαλαν την παραμικρή προσπάθεια για να σταματήσει αυτή η στοχευμένη επίθεση, αλλά πήραν ξεκάθαρα το μέρος των χρυσαυγιτών και επιδίωξαν, με προπηλακισμούς των συγκεντρωμένων, να διευκολύνουν την εισβολή του Γ. Λαγού και των μπράβων του μέσα στο σχολείο.

Η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ψήφισε κατά στη πρόταση του ΜΑΣ για να βγει ανακοίνωση από το σύλλογο η οποία θα καταδικάζει τέτοια φαινόμενα. Η αιτιολογία της;
«Δεν συμφωνούμε με τον τρόπο της ανακοίνωσης»

Και όταν ερωτήθηκε, ποιόν τρόπο προτείνει η ίδια και τι έχουμε να χάσουμε από το να βγάλουμε μια ανακοίνωση και να μην αφήνουμε τέτοια συμβάντα αναπάντητα, δεν απάντησε τίποτα και ο τρόπος της ήταν απαράδεκτος.

Όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά ο πρώην πρόεδρος τους Β. Πάτρας, ξεκίνησε ένα παραλήρημα αποπροσανατολιστικό, κάνοντας προσωπικές επιθέσεις στους εκπροσώπους του ΜΑΣ, λέγοντας πως η ΔΑΠ ενδιαφέρεται μόνο για το ΤΕΙ.

Ενώ για τα προβλήματα τα ουσιαστικά της τσέπης του φοιτητή, όπως για το θέμα της σίτισης, ή της στέγασης (δεν υπάρχουν εστίες ενώ τις δικαιούμαστε) η στάση τους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για να τα κατακτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε, είναι ΠΑΝΤΑ αρνητική.

  Αυτό γιατί η ΔΑΠ, στηρίζει τη πολιτική που όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια υλοποιούσαν, αυτή τη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υποχρηματοδοτεί την ανώτατη εκπαίδευση, που έχει φτάσει σε αυτή τη κατάσταση το ΤΕΙ μας. Αυτή είναι και η πολιτική που προωθεί το φασισμό-ναζισμό, τη χρυσή αυγή.

Η ΠΑΣΠ προτίμησε να μην τοποθετηθεί καν, παρόλο που ψήφισε υπέρ στη πρόταση, η στάση της ήταν αδιάφορη και έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Για το ΜΑΣ, οι φασιστικές επιθέσεις

δεν πρέπει και δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση.

Ως Επιτροπή Αγώνα δεν ανεχόμαστε σε καμία περίπτωση τέτοιες ενέργειες και τέτοιες ιδεολογίες σε καμία σχολή, σε κανένα σχολείο, χώρο δουλειάς ή γειτονιά.

Καλούμε κάθε φοιτητή να απομονώσει οποιαδήποτε μορφή και εκδήλωση ρατσισμού, φασισμού, ξενοφοβίας όπως και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής αλλά και αυτούς που τους «κάνουν πλάτες», όπως τη ΔΑΠ.

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΕΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Back to top button