ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Οι Εθελοντές Αιμοδότες στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς (φωτογραφίες)

Προσκαλέσαμε στο Σχολείο μας τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Καστοριάς για να μιλήσει στους μαθητές μας για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ο προσκεκλημένος από τον Σύλλογο ιατρός κ. Γ. Παραδιάς μίλησε στα παιδιά με απλά και κατανοητά λόγια για το αίμα, για τα συστατικά του, για τις ομάδες αίματος και γενικά για την χρησιμότητα και τη σημασία του αίματος στον άνθρωπο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λ. Ασλανίδης μίλησε για την αιμοδοσία και εξήγησε στα παιδιά τι είναι αιμοδοσία τονίζοντας την αξία της εθελοντικής προσφοράς αίματος από υγιείς ενήλικες. Οι μαθητές έκαναν τις δικές τους ερωτήσεις, στις οποίες με προθυμία απάντησαν ο γιατρός και ο πρόεδρος του Συλλόγου, ενώ όλα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ».

Το Σχολείο μας, οι μαθητές, το διδακτικό Προσωπικό και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, στηρίζουμε την προσπάθεια του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών. Μέσα  από αυτήν την μικρή εκδήλωση, που έχει ως στόχο να ενημερωθούν οι μαθητές αλλά και να συνειδητοποιήσουν την αξία της ανθρώπινης ζωής και την αξία της ανθρώπινης αλληλεγγύης, παροτρύνουμε όλους τους γονείς να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην δημιουργία ευγενών κινήτρων και προτύπων στα παιδιά μας για το μέλλον.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Λευτέρη Ασλανίδη και τον γιατρό παθολόγο κ. Γιάννη Παραδιά.

Η Δ/ντρια του Σχολείου

Δώρα Τελλίδου -Τζηκαλάγια

http://blogs.sch.gr/2dimkas/files/2017/02/DSCN2202.jpg

blogs.sch.gr/2dimkas

 

Back to top button