Καστοριά

To πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Καστοριάς

Προβλέπεται η δημιουργία του brand name της πόλης το οποίο έχει σκοπό να προβάλλει μία ισχυρή ταυτότητα για την περιοχή της Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς ενέκρινε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης για το 2017.

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη κατάρτιση σχεδίων τουριστικής ανάπτυξης, τη συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, τη τουριστική έντυπη και ηλεκτρονική προβολή, έργα υποδομής και ειδικές δράσεις προβολής και ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η δημιουργία του brand name της πόλης το οποίο έχει σκοπό να προβάλλει μία ισχυρή ταυτότητα για την περιοχή της Καστοριάς ώστε να επιτευχθεί αύξηση αναγνωρισιμότητας, αύξηση επισκεψιμότητας του τουρισμού και άνθηση της οικονομίας μέσω καταγραφής και αξιολόγησης τουριστικών πόρων, έρευνας αγοράς επισκεπτών, επιχειρήσεων, φορέων, προσδιορισμό ομάδων – στόχων της εικόνας της Καστοριάς, διαμόρφωσης στοχευμένου προγράμματος μάρκετινγκ και επικοινωνίας του Δήμου, διαμόρφωσης θεματικών – πολιτιστικών – τουριστικών πακέτων και διαχείρισης της ταυτότητας του τουριστικού προορισμού της Καστοριάς. Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία πλάνου ηλεκτρονικής προώθησης για τη χρήση σύγχρονων μεθόδων ηλεκτρονικού μάρκετινγκ.

Επιπλέον, προβλέπεται η χρήση προηγμένων τεχνολογιών πολυμέσων, ψηφιακών χαρτών και εικονικής πραγματικότητας για την ανάδειξη τουριστικών προορισμών αλλά και η δημιουργία εφαρμογών για smartphone όπως ταξιδιωτικός οδηγός και ανάγνωση ψηφιακού τουριστικού υλικού. Παράλληλα θα αξιοποιηθούν τα social media για την αποτελεσματικότερη προβολή του τουριστικού προϊόντος και την προώθηση δράσεων – εκδηλώσεων του Δήμου Καστοριάς.

tornosnews.gr

Back to top button