Ελλάδα

Σουφλέ βανίλιας

Υλικά συνταγής

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και λίγο επιπλέον για τα φορμάκια
  • 2/3 φλιτζανιού γάλα
  • 1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας ή ένα μπαστουνάκι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι απ’ τα ασπράδια

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα 2/3 από το γάλα με την εσάνς ή το μπαστουνάκι της βανίλιας 4’-5’. Αφαιρείτε κατόπιν το μπαστουνάκι (αν το χρησιμοποιήσετε) και ρίχνετε το βούτυρο. Συνεχίζετε το βράσιμο 1’-2’ ακόμη. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα, το αλεύρι και έναν κρόκο αυγού και ανακατεύετε καλά.
  2. Ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Ρίχνετε τους υπόλοιπους κρόκους και σιγοβράζετε 2’ ανακατεύοντας. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα. Αναμειγνύετε τη μαρέγκα στο μείγμα γάλακτος-αλευριού και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις.
  3. Βουτυρώνετε 4 ατομικά σκεύη για σουφλέ και τα πασπαλίζετε με αλεύρι. Μοιράζετε το μείγμα στα σκεύη. Ψήνετε τα σουφλέ στο φούρνο στους 200-220° C 12′-15′, μέχρι να χρυσίσουν επιφανειακά και να φουσκώσουν. Σερβίρετε αμέσως (αν θέλετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη).

icookgreek.com

Back to top button