ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Όπερα – MetLive in HD: «ΡΟΥΣΑΛΚΑ» του Αντονίν Ντβόρζακ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κινήματος του Ρομαντισμού, αποτελεί το πλαίσιο στο οποίο κινείται η «ΡΟΥΣΑΛΚΑ», παίρνοντας στοιχεία από τις κλασικές ιστορίες του Φουκέ και τα παραμύθια του Άντερσεν

Το βραβευμένο πρόγραμμα The Met:Live in HD”, μετά την συγκλονιστική παράσταση «ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ» που μάγεψε το κοινό, παρουσιάζει σε όλες τις αίθουσες του δικτύου ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα και την Κύπρο, την παραμυθένια όπερα «ΡΟΥΣΑΛΚΑ».

Στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017, στις 19:55. 

Η Kristine Opolais ερμηνεύει τις πρώτες της παραστάσεις στη Met στο ρόλο που της εξασφάλισε παγκόσμια φήμη, την τραγική Νύμφη του Νερού, Ρουσάλκα. Ο Sir Mark Elder  διευθύνει ένα νέο ανέβασμα της όπερας του Dvořák από την Met, το οποίο σκηνοθετεί με την χαρακτηριστική της θεατρική οπτική και έντονη φαντασία η Mary Zimmerman. Πρωταγωνιστές είναι ο Brandon Jovanovich στον ρόλο του Πρίγκιπα που κλέβει την καρδιά της Ρουσάλκα, η Katarina Dalayman στον ρόλο της αντιζήλου της, της Ξένης Πριγκίπισσας, ο Eric Owens σαν Πνεύμα των Νερών και πατέρας της Ρουσάλκα και η Jamie Barton στον ρόλο της διπρόσωπης μάγισσας Γιεζιμπάμπα.

Πρόκειται για μια σπάνια παράσταση που θα μας εκπλήξει με την σκηνοθετική ματιά της. Το σκηνικό μας μεταφέρει σε παραμυθένια μέρη και σε τόπους Νεράιδων, οι οποίοι έρχονται σε αντίθεση με τον διεφθαρμένο κόσμο των ανθρώπων που εμφανίζεται στην 2η πράξη. Η αντίθεση αυτή, που αποτελεί το χαρακτηριστικό παράδειγμα του κινήματος του Ρομαντισμού, αποτελεί το πλαίσιο στο οποίο κινείται η «ΡΟΥΣΑΛΚΑ», παίρνοντας στοιχεία από τις κλασικές ιστορίες του Φουκέ και τα παραμύθια του Άντερσεν.

Μπορείτε να απολαύσετε την παράσταση «ΡΟΥΣΑΛΚΑ» σε ζωντανή μετάδοση από το Lincoln Center της Metropolitan Opera σε μια από τις αίθουσες προβολής της Met σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι συνεργαζόμενες αίθουσες του δικτύου του Ομίλου ANTENNA καλύπτουν γεωγραφικά όλη την επικράτεια και αποτελούν τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού σε κάθε πόλη.

Η παράσταση θα μεταδοθεί με ελληνικούς υπότιτλους, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς, από την ,Αντιδημαρχία Τουρισμού και Πολιτισμού, η οποία στο διάλειμμα θα προσφέρει δωρεάν εδέσματα και κρασί.

Τιμές εισιτηρίων:

  • 15,00 € κανονικό εισιτήριο.
  • 10,00 € μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων και ΑΜΕΑ.
  • 7,5 € το άτομο (15,00 € για δύο άτομα) με το κουπόνι «1+1 της ΟΔΟΥ», του φύλλου 874,  που θα κυκλοφορήσει την  Πέμπτη 23/02/2017 , ισχύει για 10 διπλά εισιτήρια και είναι απαραίτητη η δήλωση ονοματεπώνυμου στη εφημερίδα (ΟΔΟΣ, Μητροπόλεως 4, β’ όροφος,  τηλ. 2467029638, e-mail: [email protected]) η οποία θα καταρτίσει ονομαστικό εκπτωτικό κατάλογο.
  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς»  Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”) τηλ. 2467022292.

 

 

Back to top button