Καστοριά

Δελτίο Τύπου του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου σχετικά με την επανένταξη του στο Μηχανογραφικό του 2017

Μετά την ανακοίνωση της 20-1-2017 του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την επανένταξη του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου στο μηχανογραφικό του 2017, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη βουλευτή Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου για την αμέριστη στήριξη, το ενδιαφέρον και τη συνεργασία που προσέφερε με στόχο την εκ νέου εισαγωγή φοιτητών στο Τμήμα, διορθώνοντας έτσι μια παράλογη απόφαση η οποία είχε ληφθεί στα πλαίσια του σχεδίου «Αθηνά».

Το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου ιδρύθηκε το 1996 και ήταν από τα πρώτα που αξιολογήθηκαν το 2010 μέσω της διαδικασίας Αξιολόγησης των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων με εξαιρετική αξιολόγηση από τους διεθνείς εξωτερικούς αξιολογητές. Για το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος η έκθεση αναφέρει πως το πρόγραμμα συνδυάζει μοναδικά τη θεωρητική και την εφαρμοσμένη γνώση στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και ανταποκρίνεται στα υψηλότερα διεθνή στάνταρτ σπουδών επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης. Το πρόγραμμα σπουδών αντανακλά τις δυνατότητες της περιοχής και τις προτεραιότητες της Καστοριάς, που αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο εμπορίου γούνας και δέρματος.

Το Τμήμα παρουσίασε επίσης αποτελέσματα εφαρμοσμένης έρευνας που αφορούσαν την Ελληνική Βιομηχανία αλλά και την άσκηση κυβερνητικής πολιτικής. Το ερευνητικό έργο του Τμήματος τυγχάνει υψηλής επιστημονικής αναγνώρισης τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς. Οργανώνει από το 2008 δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: ένα Διυδρυματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Σπουδών στη διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και ένα Διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στις «Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ με νέες τεχνολογίες» με μεγάλη ανταπόκριση συμμετοχής μεταπτυχιακών φοιτητών από τις περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και την Αλβανία.

Στην συνεχή προσπάθειά του για εξωστρέφεια και διεθνείς συνεργασίες διοργανώνει κάθε χρόνο από το 2008 Διεθνές Συνέδριο στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά “International Conference on Applied Economics” σε διαφορετικό Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με εκατοντάδες συμμετέχοντες από 40 και πλέον χώρες. Για το 2017, το συνέδριο θα φιλοξενηθεί από το Πανεπιστήμιο του Coventry, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι απόφοιτοί μας έχουν αξιολογηθεί θετικά από την αγορά εργασίας και οι περισσότεροι από αυτούς είναι στελέχη ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων με έδρα την Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αισθανόμαστε δικαιωμένοι με τη χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Καστοριά, 21-2-2017

Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου

Θεόδωρος Μονοβασίλης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων μαθηματικών

Οι Καθηγητές του Τμήματος

Ασπασία Βλάχβεη, Καθηγήτρια Μάρκετινγκ

Θωμάς Σίσκου, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών

Νομισματικών Σχέσεων και Πολιτικής

Νικόλαος Τσούνης, Καθηγητής Οικονομικών

Το Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό

Ηλίας Δημητριάδης

Λάζαρος Μαρκόπουλος

 

 

 

Back to top button