Καστοριά

Δολοφονήθηκε ο τέως επικεφαλής της ΑΓΕΤ Ηρακλής Μ. Κυπριανίδης

Νεκρός βρέθηκε στη Ζυρίχη ο τέως επικεφαλής της ΑΓΕΤ Ηρακλής, Μανώλης Κυπριανίδης, με τις ελβετικές αρχές, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να κάνουν λόγο για δολοφονία.

Ο Μανώλης Κυπριανίδης υπήρξε πρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος του οκταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής μέχρι το 2014.

Μετά την αποχώρησή του, είχαν γραφτεί πολλά για την τύχη που είχαν τα εξαφανισμένα έργα τέχνης που κοσμούσαν τους τοίχους της εταιρίας.

Υπήρξε επικεφαλής της καπνοβιομηχανίας «Κεράνης» καθώς είχε παντρευτεί την κόρη μεγαλομετόχου της εταιρείας, Μαρίνα Φλέγγα. Το ζευγάρι χώρισε και ο Κυπριανίδης έγινε ζευγάρι με την γνωστή ηθοποιό, Μιμή Ντενίση.

Με έντονη κοσμική ζωή ο Μ. Κυπριανίδης είχε απασχολήσει τον Τύπο και για το γεγονός ότι κατείχε το περίφημο ακίνητο του Ωνάση στο Λαγονήσι, όπου διέμενε επί Χούντας, ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Το ακίνητο ήταν δίπλα στη θάλασσα με κήπο 4 στρεμμάτων το οποίο ο Κυπριανίδης αγόρασε από την εξαδέλφη του Ωνάση, Λ. Βοϊβόδα. Είχε ανέβει σε off shore εταιρεία η οποία πούλησε τις μετοχές της στον Μανώλη Κυπριανίδη, την περίοδο που ήταν επικεφαλής στην «Κεράνης».

koutipandoras.gr

Back to top button