ΑθλητικάΚαστοριά

Πινγκ – Πονγκ: Φινάλε πρωταθλήματος με τρεις ήττες για τους άνδρες του Κένταυρου Καστοριάς (ρεπορτάζ – βαθμολογία)

Το Σάββατο 18/2/2017 πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη η 16η – 17η και 18η  αγωνιστική του διευρυμένου διασυλλογικού πρωταθλήματος ανδρών επιτραπέζιας αντισφαίρισης Βόρειας Ελλάδος (Α’ τοπικό).

Η ομάδα του Α.Σ.Μ. Καστοριάς “Ο Κένταυρος”  αντιμετώπισε τις τρεις πρωτοπόρες ομάδες του πρωταθλήματος: Μ.Γ.Σ. Απόλλων Καλαμαριάς, Α.Ο. Πολυγύρου, Α.Π.Σ. Αίας Εύοσμου. Η καστοριανή ομάδα παρότι ηττήθηκε και στους τρείς αγώνες της, παρουσιάστηκε ανταγωνιστική και πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις χάνοντας στα περισσότερα παιχνίδια της στις λεπτομέρειες όπως με την πρωταθλήτρια ομάδα του Απόλλων Καλαμαριάς αλλά και με τον Αία Εύοσμου όπου δεν είχε και την τύχη με τον μέρος της καθώς έχασε τρία παιχνίδια στο όριο με 3-2 στα σετ.

Έτσι, έπεσε η αυλαία του πρωταθλήματος με την ομάδα του Α.Σ.Μ. Καστοριάς “Ο Κένταυρος” να τερματίζει τελικά στην 6η θέση, στο καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα τον τελευταίων ετών, καθώς συμμετείχαν ομάδες από Θεσσαλία – Μακεδονία – Θράκη και την Ήπειρο δίνοντας μεγαλύτερη δυναμική. Κύριο χαρακτηριστικό του πρωταθλήματος ήταν ο μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων διότι οι περισσότερες ομάδες εμφανίστηκαν ισοδύναμες και τα περισσότερα παιχνίδια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, ήταν αμφίρροπο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική στην κορυφή αλλά και στην ουρά της βαθμολογίας.

Τέλος η Καστοριανή ομάδα, η οποία με τις εμφανίσεις της και την μαχητικότητα των αθλητών της “κέρδισε” τις εντυπώσεις, κατέκτησε την 6η θέση και θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα εάν ήταν πιο τυχερή και πιο αποτελεσματική στα κρίσιμα παιχνίδια.

Αποτελέσματα:

Απόλλων Καλαμαριάς – Α.Σ.Μ. Καστοριάς “Ο Κένταυρος ”: 4-2

Α.Σ.Μ. Καστοριάς “Ο Κένταυρος ”–  Αίας Εύοσμου: 0-4

Α.Ο Πολυγύρου – Α.Σ.Μ. Καστοριάς “Ο Κένταυρος ”: 4-0

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Α.Σ.Μ. Καστοριάς “Ο Κένταυρος”: Γκιμουρτζίνας Ι, Γκιμουρτζίνας Τρ, Γκιμουρτζίνας Αχ.

Μ.Γ.Σ. Απόλλων Καλαμαριάς: Θεοδωρίδης, Τσούρος, Σαμαράς.

Α.Π.Σ. Αίας Εύοσμου: Μακέδας, Ελευθεριάδης, Ενεβέης.

Α.Ο. Πολυγύρου: Κελιαφάνος, Κουρούπας, Μουστάκας.

Τελική Βαθμολογία:
Α/Α Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Νίκες Ήττες
1 Μ.Γ.Σ. Απόλλων Καλαμαριάς 18 35 17 1
2 Α.Ο. Πολυγύρου 18 34 16 2
3 Α.Π.Σ. Αίας Εύοσμου 18 31 13 5
4 Γ.Σ. Βόλου 18 30 12 6
5 Φ.Ε.Α Ιωαννίνων 18 29 11 7
6 Α.Σ.Μ. Καστοριάς “Ο Κένταυρος” 18 26 8 10
7 Α.Ε.Α. Καβάλας 18 24 6 12
8 Α.Σ. Ατρόμητος Άβαντα Αλεξανδρούπολης 18 22 5 13
9 Φ.Ε.Α. Βετεράνοι Δράμας 18 20 2 16
10 Α.Σ. Πετεινοί Κομοτηνής 18 0 0 18
·         Οι τρεις πρώτες ομάδες ανεβαίνουν στην Β’ Εθνική Βορείου Ελλάδος ενώ οι τρείς τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στην Β’  τοπική κατηγορία Βορείου Ελλάδος

Επόμενη αγωνιστική δραστηριότητα για τους αθλητές του Κένταυρου Καστοριάς συνεχίζεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 25-26/2/2017 καθώς ακολουθεί το πανελλήνιο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της Χ.Α.Ν.Θ. όπου θα συμμετάσχουν περίπου 300 αθλητές από όλη την Ελλάδα. Ο Α.Σ.Μ. Καστοριάς “Ο Κένταυρος” θα συμμετάσχει με 4 αθλητές.

 

Back to top button