Καστοριά

Η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στην επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα»

Απαντήσεις στα όσα ανέφερε  στη  συνέντευξή της η επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα» του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Γεωργία Ζεμπελιάδου έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς  Σωτήρης Αδαμόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η κ. Ζεμπιλιάδου στον απολογισμό που έκανε για την Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για απεντάξεις έργων που επανεντάχθηκαν για αδιαφάνεια και γενικότερα  για ευκαιρίες που χάθηκαν  στην Π.Ε Καστοριάς.

«Η κ. Ζεμπιλιάδου κάνει την κριτική της, δεκτή είναι η  κριτική, χρήσιμη είναι η κριτική. Βεβαίως έχω τις αντιρρήσεις μου για  τα έργα που αναφέρθηκαν στην παρουσίαση, ξέρετε ότι πολλά από αυτά τα έργα τα προχωράμε και μάλιστα ορισμένα τα είχα αναφέρει και τις προάλλες όπως είναι το πολυμηχάνημα, τα εγγειοβελτιωτικά», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Σχετικά με τα έργα μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ  τα οποία όπως είπε η κ. Ζεμπιλιάδου  καθυστερούν,  ο κ. Αδαμόπουλος  ανέφερε:

«Οι  κωλυσιεργίες δεν οφείλονται πάντα στη  δική μας υπαιτιότητα.  Ό,τι μπορούσαμε κάναμε στα περισσότερα έργα που συνεχίζονταν, προσπαθούσαμε και ενεργούσαμε στο να γίνουν γέφυρα ορισμένα. Ναι το ΕΣΠΑ καθυστέρησε, το δέχομαι αυτό αλλά σιγά – σιγά θ΄ανοίξουν και οι υπόλοιποι κωδικοί, ξεκινήσαμε με τα εγγειοβελτιωτικά, δεν προχωράει ακόμα η διαδικασία γιατί πρέπει να μαζευτούν όλα  απ΄ όλη την Περιφέρεια, να καθίσουμε να συζητήσουμε ποια θα προκρίνουμε για να μπορέσουν  να ενταχθούν τα εγγειοβελτιωτικά καταρχήν. Στη  συνέχεια θα μπουν και τα υπόλοιπα».

Στον ισχυρισμό της κ. Ζεμπιλιάδου ότι  η Περιφέρεια έχει στη  διάθεσή της κονδύλια ύψους 500.000.000 ευρώ τα οποία θα μπορούσε να τα αξιοποιήσει,  ο κ. Αδαμόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Αν θεωρεί η κ. Ζεμπιλιάδου ότι  η Περιφέρεια έχει τόσα λεφτά να μας τα φέρει εδώ να δούμε που είναι αυτά τα λεφτά και δεν μπορώ να τα διαχειριστώ».

Ε.Ψ.

fonikastorias.gr

Back to top button