Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Πανελλήνια πρωτιά για το Δημοτικό Σχολείο Τοιχιού

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια προς το Δημοτικό Σχολείο Τοιχιού, και συγκεκριμένα προς την δασκάλα κ Ανδριανή Παπαδοπούλου, με την παιδαγωγική καθοδήγηση της οποίας οι μαθητές και οι μαθήτριες της περσινής Στ΄τάξης συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικού πρόγραμμα e -Twinning. με θέμα «Μαθαίνω να λέω ΟΧΙ» διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο αποκτώντας την ετικέτα ποιότητας του προγράμματος

Το εν λόγω πρόγραμμα εστιάζει στην πρόληψη από εξαρτησιογόνες ουσίες και συνήθειες αξιοποιώντας την καταλυτική δύναμη της Λογοτεχνίας με το βιβλίο της Άλκης Ζέη «Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της». Επιδιώκει να καλλιεργήσει την αυτοεκτίμηση των παιδιών και να ενισχύσει την ψυχική τους δύναμη να λένε ΟΧΙ, προκειμένου να αντιμετωπίζουν προκλήσεις και κινδύνους που συναντούν στην ευαίσθητη παιδική και εφηβική τους ηλικία.

Το eTwinning αποτελεί κοινότητα μάθησης ευρωπαϊκών σχολείων, τα οποία μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και της υποστήριξης που τούς προσφέρεται προάγουν την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ τους.

Ευχόμαστε στο 5/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Τοιχιού, που παρά το μικρό του μέγεθος έτυχε και άλλων διακρίσεων για τις εκπαιδευτικές του δράσεις, να συνεχίσει το αξιόλογο δημιουργικό του έργο.

Η Σχολική Σύμβουλος                                               Ο Διευθυντής Π.Ε

1ης Εκπ/κής Περιφέρειας Καστοριάς

Αλίκη Καζταρίδου                                                     Γεώργιος Μασλάρης

 

Back to top button