Καστοριά

Χαιρετίζει ο Σύλλογος Ομόνοια τις δηλώσεις Γαβρόγλου για την Αρχιτεκτονική

Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά από την συνάντηση με την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού μας κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, σχετικά με «το ήδη ανενεργό Προεδρικό Διάταγμα του 2010 πού προέβλεπε την ίδρυση Τμήματος Αρχιτεκτονικής με έδρα την Καστοριά» , είναι προφανές πώς αυτή η δήλωση για το ξεχασμένο «τμήμα της Αρχιτεκτονικής» (που από την Καστοριά βρέθηκε στα Ιωάννινα), και μάλιστα μετά από παρέμβαση της κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου, αναθερμαίνει και πάλι έντονα το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας τμήματος Αρχιτεκτονικής στην πόλη μας.

Την προσπάθεια αυτή της Βουλευτού μας ο Σύλλογος “ΟΜΟΝΟΙΑ” την χαιρετίζει και την στηρίζει, ευχόμενοι ταυτόχρονα να συνεχιστεί και να έχει αίσιο τέλος για το καλό του τόπου.

Πάντως ελπίζεται ότι η συζήτηση που διεξάγεται για νέα “έρευνα” και “μελέτη” για την σκοπιμότητα της ίδρυσης και λειτουργίας του Τμήματος της Αρχιτεκτονικής στο κτήριο της πλατείας Κουμπελίδικη, που ήδη είναι διαμορφωμένο κατάλληλα, δεν θα στοιχίσει για μια ακόμη φορά σε απώλεια χρόνου και ευκαιριών για το κτήριο και προπαντός την Καστοριά.

Η πραγματικότητα σε όλη την περιφέρεια αποδεικνύει ότι τελικά, ο σημαντικός παράγοντας και η αποφασιστική επιρροή, προέρχεται από την πολιτική βούληση και τις σταθμίσεις κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού περιεχομένου. Σε τομείς, δηλαδή, που η περιοχή της Καστοριάς, βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας. Μια κορυφή ορατή και δια γυμνού οφθαλμού.

Πολιτιστικός Σύλλογος “ΟΜΟΝΟΙΑ”

 

 

Back to top button