Καστοριά

Κρίσεις Πανικού: Ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης στην Καστοριά

 

«… Ένιωθα έντονη δυσφορία στο στήθος», «… με έπιασε έντονο τρέμουλο…», «… αισθανόμουν ότι θα πεθάνω…», «… ότι διαλύομαι…», «θα λιποθυμούσα», «η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή….».

Το 50% των ανθρώπων που βιώνουν κρίσεις πανικού απευθύνονται στον καρδιολόγο, λόγω της ταχυκαρδίας την περίοδο του επεισοδίου. Ειδικά στις κρίσεις πανικού με μεγάλη ένταση, πολλοί πάσχοντες κυριεύονται από φόβο ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας -π.χ. έμφραγμα- γι’ αυτό αναζητάμε βοήθεια στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου. Όταν τα αποτελέσματα κλινικών εξετάσεων αποκλείουν το οργανικό αίτιο… τότε. μάλλον μιλάμε για κρίσεις πανικού.

Η ομάδα αυτή στόχο έχει την υποστήριξη των ανθρώπων που βιώνουν κρίσεις πανικού αλλά και τη διερεύνησης γύρω από τις συνθήκες που τις ενεργοποιούν.
Μέσα από την αλληλεπίδραση με τα μέλη της ομάδας, και σε ένα κλίμα που διέπεται από αποδοχή, ενσυναίσθηση και εχεμύθεια, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετήσουν και να επεξεργαστούν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους.
Όσο περισσότερο χώρο και χρόνο δίνουμε στις εσωτερικές μας ανάγκες, τόσο περισσότερη κατανόηση μπορούμε να δείξουμε στην ατομική μας διαδικασία. Μέσω της ενδοσκόπησης δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διερευνήσουν καταστάσεις, σχέσεις, βιώματα.

Οι συναντήσεις είναι εβδομαδιαίες και διαρκούν 1.30 ώρα, ενώ η ομάδα ειναι κλειστή (έως 6 άτομα).
Θα προηγηθούν δωρεάν ατομικές συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους.
Το κόστος των συναντήσεων είναι 20 ευρώ/ συνάντηση.
Την ομάδα συντονίζει ο Βασίλης Κιοσσές, προσωποκεντρικός θεραπευτής.
Για πληροφορίες και συμμετετοχές καλέστε στο 6974451680

 

Back to top button