Ελλάδα

Ηράκλειο: Το γράμμα που έστειλε στη δασκάλα έγινε θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την Κρήτη!

 

Όταν η δασκάλα έφτασε στο σπίτι της, βρήκε ένα γράμμα που σίγουρα δεν περίμενε. Το άνοιξε και τα όσα ακολούθησαν προκάλεσαν ανακοινώσεις…

Η επιστολής μιας μητέρας που ευχαρίστησε τη δασκάλα της κόρη της στο Ηράκλειο η οποία στάθηκε δίπλα στο παιδί της αλλά και την ίδια στην πιο δύσκολη στιγμή καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας, «άγγιξε» τις πιο ευαίσθητες χορδές όλων και συγκίνησε. Η δασκάλα όχι μόνο έγινε φωτεινός «φάρος» μέσα στη δύσκολη εποχή που διανύουμε αλλά και εμπνέει και τους άλλους εκπαιδευτικούς οι οποίοι πιστεύουν ακράδαντα ότι οι δάσκαλοι δεν διδάσκουν μόνο γνώσεις μέσα στις αίθουσες, αλλά ήθος και αλτρουισμό. Μάλιστα σε μια ανακοίνωση που δείχνει το ανθρώπινο «πρόσωπο» των εκπαιδευτικών η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση συγχαίρει τη δασκάλα και κάνει λόγο για «μικρά αλλά σημαντικά θαύματα που λαμβάνουν χώρα μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και έξω απ’ αυτές», χωρίς να αποφεύγει και την αναφορά στις δυσκολίες που υπάρχουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφουν ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δημήτρης Αποστολάκης και ο σχολικός σύμβουλος της 1ης Περιφέρειας Ηρακλείου Πολυχρόνης Σιφακάκης: «Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με ευχαριστήρια επιστολή μητέρας προς τη δασκάλα της κόρης της που φοιτά στην Α΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου του Ηρακλείου, θέλουμε κι εμείς να συγχαρούμε τη συνάδελφο και το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου για την υπευθυνότητα και την ευαισθησία που επέδειξαν υποστηρίζοντας την οικογένεια της μαθήτριάς τους. Η στάση τους αποδεικνύει ότι τα εκπαιδευτικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται πίσω από κλειστές πόρτες, μέσα σε μια αίθουσα διδασκαλίας και από ένα εκπαιδευτικό, αλλά μέσα από ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας.

Η επιστολή αυτή, ωστόσο, μας δίνει την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ως εκπαιδευτικοί ότι η σχέση του σχολείου με την οικογένεια μπορεί να πάρει ένα και μόνο δρόμο, αν πρόκειται για το καλό των μαθητών και της αγωγής τους. Αυτός ο δρόμος δεν είναι άλλος από εκείνον που επιτρέπει σε δασκάλους και γονείς να συζητούν ελεύθερα, να μοιράζονται εμπειρίες, να ανταλλάσσουν ιδέες και να αναγνωρίζουν ο ένας τη συνεισφορά του άλλου στον αγώνα για τον κοινό στόχο. Η επικοινωνία και η συνεργασία ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς είναι σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, αναγκαία προϋπόθεση και σε μεγάλο βαθμό ικανή συνθήκη για την ικανοποίηση των μικρών ή μεγάλων, μαθησιακών, συναισθηματικών και κοινωνικών αναγκών των μαθητριών και των μαθητών μας.

Ευχαριστούμε τη μητέρα, για τον τρόπο με τον οποίο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη στάση της δασκάλας της κόρης της. Πιστεύουμε ότι η πράξη της μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους γονείς, ώστε να προσεγγίζουν τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς με περισσότερη εμπιστοσύνη, να τείνουν χείρα βοηθείας και υποστήριξης στο έργο τους για το καλό των παιδιών τους και να εκφράζουν την αναγνώριση και την εκτίμησή τους για το μόχθο τους, όταν πιστεύουν ότι αυτό αξίζει να γίνει. Τέτοιες συμπεριφορές δίνουν κουράγιο και ενθαρρύνουν τους εκπαιδευτικούς να υπομένουν και να επιμένουν».

Πηγή: neakriti.gr

newsit.gr

Back to top button