Ελλάδα

Εξώδικο του Ιβάν Σαββίδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Εξώδικο προς τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε σήμερα χθες ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.

Aφορμή για την κίνηση του «ισχυρού άνδρα» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι τα όσα είπε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά και με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ιβάν Σαββίδη.

Μεταξύ άλλων, η εξώδικος επιστολή αναφέρεται στη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και σε μια αποστροφή του κ. Μητσοτάκη, στις 10 Οκτωβρίου του 2016 στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή μεταξύ Πολιτείας και ΜΜΕ, πως ο κ. Σαββίδης λειτούργησε ως «λαγός» στη διαδικασία.

«Κατόπιν τούτων σας καλώ (θα προτιμούσα να μην χρησιμοποιήσω τη λέξη «αξιώνω», αν και νομικά αυτή είναι η προσήκουσα) να αποκαταστήσετε την αλήθεια, κάνοντας χρήση του ιδίου δημοσίου βήματος (δηλαδή της Ελληνικής Βουλής) ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο θα μπορούσε κατ’ αντικειμενική κρίση να θεωρηθεί εξίσου πρόσφορος, ανακαλώντας τον άστοχο και μειωτικό για το πρόσωπό μου χαρακτηρισμό του «λαγού»• έναν χαρακτηρισμό, τον οποίο θέλω να πιστεύω ότι υιοθετήσατε πάνω στην ένταση του κοινοβουλευτικού σας λόγου ενώ γνωρίζατε ή εν πάση περιπτώσει οφείλατε να γνωρίζετε τα πραγματικά δεδομένα που σας παραθέτω πιο πάνω.

Θα ήθελα επίσης να γίνει αντιληπτό ότι όσος χρόνος και αν έχει παρέλθει από την επίμαχη ομιλία σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο –ενόψει και του γεγονότος ότι οι κοινοβουλευτικές ομιλίες παραμένουν διαδικτυακά διαρκώς «παρούσες»- ο άδικος και μειωτικός αυτός χαρακτηρισμός εξακολουθεί δυστυχώς να με συνοδεύει στον επαγγελματικό μου βίο, αποτυπώνοντας και συνοψίζοντας φραστικά τη μομφή ότι αποτελώ μέρος ενός συστήματος διαπλοκής με την πολιτική εξουσία τη στιγμή μάλιστα που ως επιχειρηματίας, ουδέποτε είχα ανάμιξη στις εκάστοτε κομματικές αντιπαραθέσεις στις οποίες με εμπλέξατε χωρίς να το επιθυμώ.

Μία μομφή την οποία αποτάσσομαι μετά βδελυγμίας και που δυστυχώς, εκφραζόμενη πλέον από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (και όχι από ένα απλό τηλεοπτικό μέσο, όπως αρχικώς συνέβη), αποκτά άλλη βαρύτητα.

Για το λόγο ακριβώς αυτό ζητώ με την παρούσα επιστολή μου την άμεση αποκατάσταση της αληθείας, μέσω του δημοσίου βήματος που καθημερινά απολαμβάνετε ως πολιτικός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» καταλήγει η εξώδικη δήλωση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Newsroom Αθήνα 9.84

Back to top button